Морковите са полезни и дори помагат в борбата с някои

...
Морковите са полезни и дори помагат в борбата с някои
Коментари Харесай

До какво води прекалената консумация на моркови

Морковите са потребни и даже оказват помощ в битката с някои заболявания, само че не се предлага този зарзават да се яде в неограничени количества.

Морковът е необикновен зарзават. Благодарение на своите пигменти, той може да демонстрира непредвидени свойства. Много хора са осведомени с един от тях - морковите укрепват зрителните функционалности поради обстоятелството, че съдържат витамин А. Освен това, морковите са нискокалоричен артикул, богат на витамини и минерали, нужни за естественото действие на организма. Прекомерната консумация на оранжевите зеленчуци, обаче, не постоянно има позитивен резултат върху човешкото здраве. Ползите за здравето и заплахите от яденето на моркови бяха споделени от диетолозите.
 Отгледайте вярно вкусни и здрави моркови! Отгледайте вярно вкусни и здрави моркови!
Отглеждането на моркови може и да не ни се е коствало като чак толкоз комплицирана задача, само че в следствие се оказва тъкмо противоположното. ...

Жълта тягост

Според специалисти, при несъразмерна консумация на моркови, огромно количество бета-каротин (провитамин А) може да навлезе в кръвта. Това е изпълнено с последици - кожата на дланите и стъпалата на човек може да пожълтее. Явлението към този момент е получило името си - каротенодерма. Важно е да се означи, че това не съставлява заплаха за човешкото здраве.

Още един колорит

Учени от Journal of AllergyClinical Immunology разгласиха публикация за свойствата на морковите при започване на 2000 -те. В научния материал учените са описали както плюсовете, по този начин и минусите на зеленчука и неговия резултат върху човешкото здраве. Недостатъците на морковите включват обстоятелството, че те могат да причинят алергични реакции - обрив и отичане. Зеленчукът съставлява заплаха за страдащите от алергия към прашец - от полиноза. Как се демонстрира този риск? Факт е, че в интервала на обостряне на сенната хрема, алергията към морковите може да стане по-явна. Това се демонстрира по следния метод: човек с алергия към бреза или различен прашец в интервала на обострянето му може да се сблъска с реакция на организма към морковите, обясниха учените.
 Кой не би трябвало да яде моркови? Кой не би трябвало да яде моркови?
Морковите са извънредно потребни поради наличието на куп потребни субстанции в тях. Но в избрани случаи те не би трябвало да се консумир...

Каква е изгодата

Морковите обаче имат и доста потребни свойства.

Според изследване на учени от Холандия, морковите понижават риска от развиване на диабет вид 2. Данните станаха известни с помощта на опит, извършен от учени, в който участваха към 40 души, консумиращи моркови за избран интервал от време.

Друго изследване удостовери, че зеленчукът понижава риска от сърдечни болести и рак. Мета-анализът на 69 изследвания разкри, че намаляването на вероятността от развиване на тези болести е обвързвано с високо наличие на каротеноиди, витамини С и Е.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР