Морковите са изключително вкусен и полезен зеленчук. Култивирани от гърците

...
Морковите са изключително вкусен и полезен зеленчук. Култивирани от гърците
Коментари Харесай

Какво ще се случи с кожата ви, ако увеличите консумацията на моркови през лятото

Морковите са извънредно апетитен и потребен зарзават. Култивирани от гърците и римляните, през днешния ден те са на всяка софра. Дължат славата си освен необятната си приложимост и превъзходен усет, само че и на изгодите, които обезпечават за здравето и хубостта.

Ползи от потреблението на моркови

Морковите доставят на организма великодушни количества:
бетакаротин, който се трансформира във витамин А и се грижи за положителното зрение, калций, който усъвършенства положението на костите и зъбите и защищава от болести на опорно-двигателния уред, магнезий, чиято роля е обвързвана с естественото действие на нервната система, мозъка, силата, предаването на нервните импулси и възстановяване на положението на сърдечно-съдовата система, фосфор, калий, витамин С, който е мощен антиоксидант, повишаващ естествените защитни сили на организма против инфекциите и предпазващ клетките от увреждащото деяние на свободните радикали, като ги обезврежда, витамин Б6.
Какво е бетакаротин?

На бетакаротина се дължи цветът на моркова. Бетакаротинът се трансформира във витамин А в черния дроб. Не се синтезира от организма, належащо е да бъде доставен посредством съдържащите го храни. Морковите са богати на бетакаротин. Това прави потреблението им скъпа за кожата. Ако мечтаете за хубав, постоянен и шоколадов тен, хапвайте повече моркови през лятото. Консумацията на храни, съдържащи бетакаротин, улеснява почерняването и прибавя златист искра на кожата. Ако хапвате повече от зеленчука няколко месеца преди лятната отпуска, ще се сдобиете за малко време със идеален загар, свежа кожа и положително самочувствие.

По отношение на здравето той е потребен освен за положителното зрение, само че и е чудесно средство за профилактика и подкрепяне на лекуването на типове рак.

Кои други храни съдържат каротин и подкрепят постигането на идеален загар?

Каротин може да доставите на организма и посредством потреблението на:
тиква сладки картофи домати
Как да консумирате морковите, с цел да се насладите на усета и свойствата им?

Може да консумирате морковите сурови, направени на сок, само че няма да загубите от вкусовите им качества и потребни съставки, даже да ги подложите на топлинна обработка. Пюрето от моркови съдържа същите количества потребни субстанции като суровите. Само пропуснете пърженето им, защото то по принцип е нездравословно за тялото и фигурата. Избягвайте да добавяте и захар, в случай че ги вършиме на сок. Предпочитайте натурални подсладители за овкусяване.

За какво да внимавате при потреблението на моркови?

-          Избирайте зарзават, който знаете къде и по какъв начин е отгледан, с цел да не доставите на тялото си и великодушни количества пестициди дружно с витамините.

-          Не консумирайте моркови, в случай че сте алергични към тях.

-          Ограничете количеството на морковите, които консумирате, в случай че сте диабетик. Техният висок гликемичен показател е противопоказан за страдащите от диабет.

-          Избягвайте морковите, в случай че харесвате бялата си като сняг кожа и не желаете да добивате мрачен загар.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР