Морковите са богати на хранителни вещества и витамини. Най-известните от

...
Морковите са богати на хранителни вещества и витамини. Най-известните от
Коментари Харесай

Сокът от моркови - с какво е полезен?

Морковите са богати на хранителни субстанции и витамини. Най-известните от тях са витамините А и C, както и съществуването на бета-каротин и лутеин, които са извънредно потребни за очите. Калият и антиоксидантите попречват натупването на стрес в организма и се борят против стареенето.

Сокът е потребен при стомашни неразположения, тъй като е противовъзпалителен. Сутрешната му консумация е по-препоръчителна от тази на портокаловия, тъй като не съдържа захари и калории и не подвига внезапно равнищата на кръвната захар. Набавя голямо количество на витамин С и се грижи за задоволяването на сладките ви потребности.
5-те големи изгоди от консумирането на МОРКОВИ
Морковите са от зеленчуците, за които не се сещаме толкоз постоянно и използваме най-вече като добавка към супи и други ястия. Но изгодите...
Прочети повече
Ако желаете да отслабнете, хапвайте моркови!

Препоръчва се за бременни дами, тъй като е богат на витамини, които благоприятстват плода. Те са хранителни и освежаващи.

Морковите са богати на хлор и сяра, които изхвърлят нездравословните субстанции от организма и не разрешават на болестотворни бактерии да се загнездват по хранопровода, стомаха и червата.

Кои моркови са по-полезни: суровите или сготвените?

Морковите се борят отлично и с киселинността в зъбната празнина, като оказват помощ за предпазването от струпване на бактерии, които провокират кариеси и неприятен мирис.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР