Морковът е добре известен с ползите, които носи за здравето

...
Морковът е добре известен с ползите, които носи за здравето
Коментари Харесай

Ползи от сока от моркови и колко често да го консумираме

Морковът е добре прочут с изгодите, които носи за здравето на хората. Богатият му състав на витамини К, С, B6, B1, B3, фибри, калий, манган, молибден, фосфор, магнезий и фолиева киселина прави морковите златна мина за лекуване и профилактика на разнообразни здравословни положения.

Прочетете, с цел да разберете какви са изгодите от сока от моркови

1. Сок от моркови за попречване на рак

Това се дължи на неговата антиоксидантна мощ за понижаване на свободните радикали в тялото, защото те могат да се натрупват в клетките и да увредят други молекули, като ДНК, липиди и протеини, което усилва риска от рак и други болести, съгласно Националния институт по рака.

В допълнение, посредством консумация на диета богата на бета-каротин и витамин А - съставни елементи на морковите, е допустимо да се предпазите от рак на простатата, съгласно изследвания от университетите в Харвард и Ню Йорк.

2. Морков за зрението

Морковът е добре прочут с изгодите за очите. 

Истината е, че морковите са богати на бета-каротин и витамин А, които могат да обезпечат изгоди за здравето на очите ни и ни оферират източник на витамини за попречване на недъгавост на макулата, катаракта и попречване на слепота.

Този зарзават съдържа и родопсин, виолетов пигмент, който ви оказва помощ да виждате при слаба светлина.

3. Сок от моркови за по-добър метаболизъм

Сокът от моркови, усилва отделянето на жлъчка и може да ви помогне да отслабнете. Поради своите диуретични свойства, той може да ви помогне в битката със задържането на течности.

4. Сок от моркови за кожа и коса
Ако желаете да отслабнете, хапвайте моркови!
Морковите са извънредно потребно средство за отслабване. Те са богати на фибри, което ги прави доста скъпи за човешкия организъм....
Прочети повече
Морковът е богат на бета - каротин и витамин А, който подкрепя възобновяване на клетките, повредени от въздействието на околната среда. Тези съставни елементи укрепват и ревитализират ноктите и косата. В допълнение, витамин А оказва помощ за производството на себум и неговото контролиране, което е потребно за скалпа; до момента в който бета-каротинът понижава възпалението в кожата.

5. Намалява холестерола

Сокът от моркови може да бъде превъзходен вид, в случай че имате проблеми с понижаването на холестерола, защото е отличен източник на калий, плюс антиоксидантните и фитохимичните съставни елементи в морковите могат да оказват помощ за контролиране на кръвната захар.

Колко постоянно мога да пия сок от моркови?

- Пийте по една дребна чаша сок от моркови всеки ден.
5-те големи изгоди от консумирането на МОРКОВИ
Морковите са от зеленчуците, за които не се сещаме толкоз постоянно и използваме най-вече като добавка към супи и други ястия. Но изгодите...
Прочети повече
- Ако пиете повече от една чаша на ден, кожата ви ще стане оранжева или жълта.

- Пиенето на сок от моркови в огромни количества или в остатък е неприятно. Нали въпреки всичко " всичко с мярката си ".

- Ако желаете да пиете този сок всеки ден, за предпочитане е да го комбинирате с други плодове или зеленчуци за по-добри резултати.

- Само при инфекциозни болести, при болести на пикочните пътища или при някакво друго положение, можете да приемате сока няколко пъти дневно, само че е целесъобразно да Ви посъветва Вашият доктор.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР