Моргата на най-голямата болница в Бургас е препълнена с неустановени

...
Моргата на най-голямата болница в Бургас е препълнена с неустановени
Коментари Харесай

Болниците в Бургас са пълни с непотърсени тела на бежанци

Моргата на най-голямата болница в Бургас е претъпкана с неустановени тела на бежанци. Според единствения правосъден доктор в региона доктор Галина Милева казусът е доста сериозен, изключително през летните месеци, съобщи .

" Има голям бежански поток, освен като мигранти през турската граница, само че и украинците. Имаме доста украинци, умряли тук, които стоят. На някои от тях околните са подготвени да правят погребенията им тук. Други обаче остават в камерите, непотърсени ", споделя тя.

По думите ѝ сега в моргата има четирима бежанци, минали в турската граница, четирима украинци, както непотърсени българи. " Трябва да се промени процесът за осъществяване на заравяне на умрял без близки или с близки в чужбина, а не да стоят месеци или години при нас. Над нашето поделение се намира родилното и може да тръгнат болести. Трябва да се закупи нова камера, с цел да не се разлагат труповете ", счита доктор Милева.

" Болниците в Бургас са цялостни с неустановени починали лица, които ловци намират в гората. Те не могат да бъдат освободени, тъй като не може да се откри самоличността им ". Това съобщи преди дни по тематиката основния прокурор Иван Гешев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР