Morgan Stanley прогнозира рецесия в еврозоната през последното тримесечие Икономиката ...

Morgan Stanley прогнозира рецесия в еврозоната през последното тримесечие Икономиката

Morgan Stanley прогнозира рецесия в еврозоната през последното тримесечие

Morgan Stanley предвижда криза в еврозоната през последното тримесечие Икономиката ще се свива две тримесечия, преди да възобнови растежа си през второто тримесечие на идната година, чакат икономисти на банкатаПрепоръчай (0)
Икономистите от американската банка Morgan Stanley към този момент чакат еврозоната да изпадне в лека криза през четвъртото тримесечие на тази година на фона на понижените доставки на енергия от Русия, заяви Bloomberg.

В отчет, оповестен в сряда, икономисти на банката, в това число Йенс Айзеншмид, пишат, че стопанската система ще се свива две тримесечия, преди да възобнови растежа си през второто тримесечие на идната година с помощта на повишаване на вложенията.

Икономистите трансформираха прогнозата си на фона на вероятността от понижаване на доставките на съветски природен газ за Европа и поради утежняването на настроенията измежду потребителите и бизнеса дружно с ускоряващата се инфлация. "Рисковете към вероятността се ускориха ", пишат Айзеншмид и сътрудниците му.

Въпреки забавянето икономистите показват, че при толкоз висока инфлация те към момента чакат Европейската централна банка да подвига лихвата по депозитите на всяко съвещание тази година до 0,75% през декември. Въпреки това те означават, че покачванията може да спрат след септември, в случай че вероятностите се влошат.

Миналата седмица други две огромни банки - Deutsche Bank и Citigroup, насочиха предизвестия за 50% възможност за международна криза .

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg