Морето взе 5 жертви това лято. Инфаркт покоси мъж в

...
Морето взе 5 жертви това лято. Инфаркт покоси мъж в
Коментари Харесай

Предупреждават за мъртво вълнение днес и през следващите дни


Морето взе 5 жертви това лято. Инфаркт покоси мъж в морето, а ден по-късно двама мъже се удавиха на северния плаж в Ахтопол. Оказа се, че в понеделник то взе нови 2 жертви в Слънчев бряг и Приморско.

Изключително бурно море, а във вторник има и мъртво неспокойствие, заяви за NOVA инструкторът по водно избавяне Васил Алексиев: " Август пристигна с ветрове, талази, мъртво неспокойствие. Вчера бяхме през целия ден с червен байрак, през днешния ден сме с жълт байрак – мъртво неспокойствие, вадене на деца ". 

Извадени са две деца. Най-малките са измежду най-уязвимите на плажа, дружно с хората в неравностойно пложение, уточни спасителят. Той прикани децата до 12 години да не се оставят сами във водата. " Всички, които влизат на неохранявани плажове, да не влизат с надуваеми такъми в бурно море ", моли още Алексиев. Той обаче призна, че не всички летовници извършват апелите, макар флага. 

Летовничка разяснява, че когато човек е в отпуска, е податлив да се отпусне малко повече и не помни за заплахите. " Двете отговорности –да видят цвета на флага и да съблюдават напътствията на спасителите не за всички са годни, само че нормално се оказва, че осъзнават работата им в сериозна обстановка ".

А ето и по какъв начин да разпознаваме мървтото неспокойствие по съвет на Васил Алексиев: „ Като влезем до кръста и усещаме по какъв начин пясъкът под краката ни се взима и влиза във вътрешността - това е един от индикаторите. Многото дънни ями също са индикатор ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР