Мораториумът върху цените на тока е пример за връщане ролята

...
Мораториумът върху цените на тока е пример за връщане ролята
Коментари Харесай

Мая Димитрова от Добрич: Благодарение на БСП са предвидени допълнително близо 50 млн. лв. за месечни семейни помощи за деца

Мораториумът върху цените на тока е образец за връщане ролята на страната, съобщи Борислав Гуцанов

Срещите на Българска социалистическа партия из цялата страна с членове и симпатизанти на партията, както и с жители, не престават. Поредната такава е от Добрич, където националният представител от Българска социалистическа партия Мая Димитрова организира диалог за политиките на Българска социалистическа партия, за ролята ѝ в ръководството и за Бюджет 2022.

„ Българска социалистическа партия вижда смисъла от своето присъединяване в ръководството в усилване на ролята на страната и по-конкретно връщане на ролята на обществената страна “, изрично съобщи при започване на срещата Мая Димитрова. „ Тази позиция Българска социалистическа партия защитаваше при провеждането на договарянията за сформиране на държавно управление и откри реализация в подписаното съдружно съглашение. Сега следва да откри реализация в държавния бюджет за 2022 година “, сподели още тя.

По думите ѝ рецесиите, в които се намира страната сега, са разследване на дългогодишното дясно ръководство, включително здравната и енергийната рецесия. „ Затова и Българска социалистическа партия вижда смяната в усилването ролята на страната и връщане на тази на обществената страна “, разясни тя.

Мая Димитрова сложи акцент върху помощите за младите фамилии като изясни, че в бюджета са планувани в допълнение 48,3 млн. лева за увеличение за месечни фамилни помощи за деца на доходния аршин. „ Над 100 000 деца повече или общо към 600 000 деца да бъдат подкрепени с месечни помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение “, добави тя.

„ В продължение на години Българска социалистическа партия бе главната опозиционна мощ, само че в този момент нашата партия е в качеството си на съуправляваща и има опцията да осъществя тези хрумвания, които в продължение на години защитаваше в съпротива “, сподели още Мая Димитрова.

Народният представител от левицата и член на Изпълнителното бюро Борислав Гуцанов, който също присъстваше на срещата, очерта част от краткосрочните ограничения, свързани със усилване на ролята на страната, а точно наложеният от държавното управление мораториум върху нарастването на сметките на битовите консуматори, преизчисление на пенсиите, увеличение на поддръжката за фамилиите за развъждане на деца, повдигане на минималната работна заплата, увеличение на компенсациите за безработица, както и нарастване на помощта за хората с увреждания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР