Мораториумът върху цената на тока трябва да отпадне, когато КЕВР

...
Мораториумът върху цената на тока трябва да отпадне, когато КЕВР
Коментари Харесай

Кирил Петков каза кога трябва да падне мораториумът върху цената на тока

" Мораториумът върху цената на тока би трябвало да отпадне, когато КЕВР е с нови хора, тъй че да сме сигурни, че техните решения ще пазят всички жители “, съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти на годишния конгрес на " Дарик радио “.

" Бях осведомен, че има доста съществени аргументи за промяната на управлението на " Булгаргаз “ – изборът на снабдители, по какъв начин част от комерсиалните покупко-продажби са били направени, наподобява, че са се случвали на база неправилни или неверни решения, само че резултатът е един и същ  - имаме по-високи цени на газа, в сравнение с би трябвало да имаме. Не може да се разсънваме на 1 януари и КЕВР да сподели, че цените на газа би трябвало да се качат с още 30% “, разяснява Петков протичащото се в газовото деружество.

Премиерът сподели, че  изборът на новото управление е напълно на БЕХ и енергийния министър, само че чака, че този вид решения на предходния ръб няма да бъдат взети отсега нататък. Най-вероятно част от решенията има договорености, от които не можем да избягаме като страна, само че се надявам идващите да не вземат такива, сподели Петков.

По думите му, в случай че имало работещ регулатор, то той щял да сложи под подозрение настояването на " Булгаргаз “ за покачване на цените.

" Автобиографиите на всички тези хора ще бъдат гледани сериозно. Аз се поверявам на министър Николов, а той на БЕХ, че тези хора са годни да свършат работата “, сподели Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР