Мораториумът върху сделките и назначенията на кабинета Борисов 3, който

...
Мораториумът върху сделките и назначенията на кабинета Борисов 3, който
Коментари Харесай

Мораториумът върху сделките и назначенията на кабинета Борисов 3 противоречи на конституцията

 Мораториумът върху покупко-продажбите и назначенията на кабинета " Борисов 3 ", който бе натрапен от 45-ото Народно заседание, опонира на конституцията. Това решение взе Конституционния съд, с което висшите съдии се произнесоха по искане на депутати от ГЕРБ.

" Недопустимо е с решение на Народното събрание краткотрайно да се стопира осъществяването на открити от Конституцията и развити в законите пълномощия на президента, на изпълнителната власт, в това число и когато Министерският съвет извършва функционалностите си в изискванията на член 111, алинея 3 от Конституцията, на други държавни органи, открити от Основния закон и на правосъдната власт ", написа в решението на Конституционен съд.

Освен това по този начин се отклонявало настояването за определяне на противоконституционност на Решение на Народното събрание от 22 април 2021 година за налагане на мораториум върху избрани дейности на държавните органи (обн., Дъждовни води, бр. 34 от 23.04.2021 г.) и приключва производството по делото в тази му част. Решението е признато единомислещо с 11 гласа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР