Морът в „Пирогов” се оказа по-голям от първоначалните данни. БЛИЦ

...
Морът в „Пирогов” се оказа по-голям от първоначалните данни. БЛИЦ
Коментари Харесай

Морът в „Пирогов” се оказа по-голям от очакваното

Морът в „ Пирогов” се оказа по-голям от първичните данни. БЛИЦ напомня, че преди дни се появи информация, че дежурните екипи в лечебното заведение са прегледали 1850 пациенти за 2 дни.

Сега стана ясно, че през трите празнични дни в „ Пирогов” са прегледани повече от 2500 пациенти. Най-натоварените кабинети са били по вътрешни заболявания, травматология, хирургия и педиатрия.

„ Това е сериозна численост. В празнични дни се оказва, че сме обслужили пациенти колкото през работните. Всички бяха обслужени в границите на естественото време”, сподели шефът на „ Пирогов” проф. Асен Балтов в утринния блок на bTV.

За лекуване са признати 310 възрастни и 60 деца. Извършени са 70 оперативни интервенции – 20 при деца и 50 при възрастни.

„ Слава Богу нямаше съществени инциденти с препили и преяли по време на празниците. Имаше единствено един случай с пиратки. Надявам се по този начин да бъде и на Нова година”, сподели проф. Балтов.

Във връзка с гърмежа във Второ вътрешно поделение в болничното заведение, който стана преди месец, той изясни, че към момента не са ясни аргументите. Очакват се резултатите от пожарната и прокуратурата.

Отделението към този момент е ремонтирано. Останала е единствено една стая, която е затворена. Отделението работи на цялостен потенциал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР