Моралните убийци на адвокат Мартин Апостолов са юдата Бисер Лазов,

...
Моралните убийци на адвокат Мартин Апостолов са юдата Бисер Лазов,
Коментари Харесай

Цв. Василев: Моралните убийци на адвокат Мартин Апостолов са юдата Бисер Лазов, Пеевски, Гешев

Моралните убийци на юрист Мартин Апостолов са юдата Бисер Лазов, Пеевски, Гешев и някаква представителка на шпицкомандата им – Наталия Станчева, счита банкерът Цветан Василев.
„ Нашият другар и сътрудник Мартин Апостолов ни напусна тази нощ “, написа на 27 декември т. година във Facebook някогашният шеф на отдел „ Кредитиране “ в КТБ Георги Зяпков.
Ще го изпратим на 29-ти декември в църквата на с. Скутаре (пловдивско) в 13.00 часа, добавя той.

Какъв е казусът на адв. Мартин Апостолов, споделя Георги Зяпков още при започване на лятото на 2019 година:

„ СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА УДАРИ ДЪНОТО.
С разпореждане от 17.06.2019 година прокурор Наталия Станчева от профилираната прокуратура ОТКАЗА да понижи или промени наложената мярка „ парични гаранция “ от 100 хиляди лв. на юрист Мартин Апостолов, по отношение на нуждата от незабавно лекуване на тежко заболяване.

Мартин Апостолов е обвинен на база фалшифицирани документи от главния очевидец по делото „ КТБ “ Бисер Лазов и признати от прокуратурата, които „ доказвали “, че Апостолов бил взел на ръка 50 хиляди евро.

Първоначалната наложена от съда мярка на неотклонение на Мартин Апостолов беше „ задържане под стража “. След като престоя към 10 дни зад решетките, заради обжалване на мярката „ задържане под стража “ на юрист от САК – по решение на Специализирания углавен съд мярката беше изменена на „ парична гаранция “ в размер на 100 хиляди лв. - повече от сумата, която го упрекват, че бил взел.
Освен, че е обвинен по това следващо скалъпено дело, Мартин Апостолов е един от очевидците на прокуратурата по делото „ КТБ “. Също по този начин е и юрист на част от затворените други очевидци на прокуратурата, които към този момент съвсем 6 месеца лежат в ареста, отново поради други фалшифицирани от Бисер Лазов документи – разписки за изтеглени пари на каса.

Недоумяваме, какъв човек би трябвало да е профилирания прокурор Наталия Станчева, с цел да откаже връщане на подадената сума от Апостолов като мярка за неотклонение заради потребността от незабавно лекуване, освен това на сътрудник, въпреки и в тази ситуация – съперник в едно спортно произвеждане.
НО ние знаем аргументите на прокуратурата, а те са, че Мартин Апостолов:

- Открито разкриваше кражбите на активи от КТБ на главния очевидец на прокуратурата – Бисер Лазов и компания.
- Защитаваше част от вкараните в ареста осем момчета – очевидци на прокуратурата по делото „ КТБ “.
- Помагаше на някогашните чиновници на КТБ, обвинени по делото КТБ и ответници по над 100 заведени против тях искови молби в Софийски градски съд.
Ние разбираме, че профилираните прокурори не имат качества и дух за открит и обективен развой по делото КТБ и по другите „ пришити “ по-малки каузи. Наясно сме, че главните им способи са меко казано „ мутренски “, само че всичко си има граници. Те, в тази ситуация, бяха към този момент преминати!

Това, което аргументира прокурор Станчева са „ работни “ версии на заболяване в тежка степен, а „ утежняващо виновността “ на Мартин Апостолов е, че същият самичък е отишъл при лекар, че са му правили проучвания, след което е бил освободен за домашно лекуване. Това евентуално е жестоко нарушаване от негова страна – може би, съгласно прокурор Станчева, същият е трябвало неотложно да остане и почине (в болницата).
Иронията е жестока, само че демонстрира и онагледява тъкмо, какво мислим за такива магистрати! “.

LIBERTA.BG разгласява позицията на банкера и мажоритарен притежател на КТБ Цветан Василев по отношение на нещастието: " Мартин беше един от многото чиновници във компаниите към банката, които не се поддадоха на изкушението да поддържат с показанията и дейностите си ликвидаторите й. Нещо повече, с помощта на Мартин лъжесвидетелят и апаш Бисер Лазов не съумя да превземе още през лятото на 2014 година военния цех „ Дунарит”, както бяха поръчали Пеевски и Борисов. Забележителното в тази ситуация е, че Пеевски и Борисов употребиха като лице на завладяването същата „ кукла на конци”, която беше „ собственик” на „ Дунарит” до 2013 година — Мирослав Миленов.

Но това не беше единствената „ вина” на Мартин. Той съумя да хване в закононарушение и конкубинката на Бисер Лазов — Албена Андреева. По-важното е, че в заведеното гражданско дело нейните показания в правосъдна зала бяха в цялостен спор с показанията й по делото КТБ. За да извади от това състояние измамницата, прокуратурата вкара в послание тезата за закани за живота й, евентуално визирайки мене. Във всяка естествена страна Албена Андреева, както и сътрудникът и по лъжесвидетелстване и обири Лазов, трябваше да са сменили своето амплоа — от очевидци щяха да са станали обвинени. Но не и в страната на мафията, където прокуратурата не е единствено реализатор на поръчките на мафията. Тя е част от тази мафия. А мафията не прости на тези, които й се опълчват, изключително когато обществото мълчи оглушително, какъвто е казусът с КТБ и Мартин. Затова смятам, че те са неговите морални убийци. И имам вяра, че ще пристигна ден да понесат своята отговорност ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР