Моралът е доброто“ е най-гледаният български документален филм в киносалоните

...
Моралът е доброто“ е най-гледаният български документален филм в киносалоните
Коментари Харесай

Веселин Диманов: Моралът е доброто е най-гледаният български документален филм у нас

" Моралът е положителното “ е най-гледаният български документален филм в киносалоните в България. Това сподели сценаристът и режисьор на кино лентата Веселин Диманов в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Филмът наблюдава житейския път на доцент Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България. В него са включени 40 изявленията и 32 персони, които описват за юриста. Представени са и непубликувани до момента архивни фрагменти и документи, изясни сценаристът и режисьор на документалния филм. 

Веселин Диманов означи, че в процеса на работата по кино лентата и срещите му с близки, сътрудници, другари и съидейници, студенти на Кристиан Таков му е направило усещане, че всички го разказват по подобен метод. " Уникално е да видите толкоз доста хора да приказват по един и същи метод за този човек, което значи, че той е бил на вярното място, вършел си е работата добре, с обич и с нужното почитание към студентите “, разяснява той.  

По думите му сега в България няма персони, които да умеят да изясняват процесите по понятен за всички метод, елементарно, налично. " Това е едно от нещата, които правеха Кристиан Такев неповторим. Той с някои фрази може да каже толкоз доста, че да остави ясна диря след себе си. Всичко, което е говорел през годините, е безусловно настоящо и през днешния ден. Липсата на държавност е в основата на всичко това, което виждаме и през днешния ден “, разяснява Диманов. 

Днес е последната прожекция на кино лентата в Дома на киното.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР