Moon Express - компанията, която планира да добива ресурси от

...
Moon Express - компанията, която планира да добива ресурси от
Коментари Харесай

Космически предприемач: Ще има човешки колонии на Луната до 5 г.


Moon Express - компанията, която възнамерява да добива запаси от Луната, „ сигурно “ ще започва своята първа задача през идната година, споделя президентът на компанията Навийм Джайн.

Освен това, съгласно него, до 5 години е напълно допустимо да има действителни човешки колонии на Луната, предава CNBC.

През януари тази година компанията съобщи, че ще осъществя своето първо изстрелване към края на 2017 година Плановете обаче се забавиха, като новата дата е изместена за следващата година.

„ Със сигурност ще бъде през идната година, среща се на финалната права “, споделя Джайн в изявление по време на софтуерна конференция в Хелзинки, Финландия.

„ Справяме се добре и се надяваме да изстреляме апарата (който ще добива запаси от Луната – бел. ред.) през идната година. И когато го изстреляме и приземим на Луната, няма да сме единствено първата компания, която го прави, ами ще станем алегорично четвъртата суперсила. Представете си, че това, което вършат бизнесмените, са неща, правени преди единствено от три суперсили “, показва Джайн.

Суперсилите, които сполучливо са приземявали уред на Луната, са Съединени американски щати, Русия и Китай, като единствено Съединени американски щати могат да се похвалят с задача, изпратила хора на единствения сателит на Земята.

Moon Express е първата частна компания, която получава позволение от управляващите в Съединени американски щати за полет до Луната. Успешното приземяване действително ще бъде исторически миг, защото то ще бъде осъществено не от страна, а от частна компания../profit.bg

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР