Монументът Паметник на съветската армия е държавна собственост, за който

...
Монументът Паметник на съветската армия е държавна собственост, за който
Коментари Харесай

Областната управа на София си изми ръцете за мястото на МОЧА

Монументът " Паметник на руската войска " е държавна благосъстоятелност , за който е формиран акт за държавна благосъстоятелност № 3418/18.09.1947 година на Сталинския областен национален съвет (тогава по този начин се е наричал този столичен регион - б.р.), оповестиха от Областната администрация на София.

" В България хитлерофашиските войски са прогонени от Трети Украински фронт, който преди този момент освобождава украиския юг, Молдова и през Румъния навлиза на наша територия. Монумент " Паметник на руската войска " показва респект към паметта на бойците от разнообразни етноси - руснаци, украинци, беларуси, балтийските народи и други в " Княжевската градина ", в която е ситуиран монумента е благосъстоятелност на Столичната община ", се споделя в документа.
 Първанов: Паметникът на руската войска в действителност е монумент на Трети украински фронт
Първанов: Паметникът на руската войска в действителност е монумент на Трети украински фронт

Отмяната на Трети март като народен празник е закононарушение, съгласно него

С оглед на това защитните ограничения свързани с о, както и възбраната за осъществяване на мероприятия от всевъзможен тип, потреблението на фойерверки, илюминации, влизането на тежка техника, потреблението на вибрационни машини и други действия към монумента следва да бъдат осъществени от притежателя на земята - Столична община, гласи позицията.

Според Договора за другарски връзки и съдействие сред Република България и Руската Федерация , обнародван Дъждовни води. бр.42 от 18 май 1993 година, страните имат обвързване да се съветват по отношение на предприемането на ограничения, касаещи сходни обекти, намиращи се на територията на двете страни. Докато е в действие този контракт, същият е с приоритет пред вътрешното ни законодателство , стимулират се от регионалната администрация.
 Сигнализират порокуратурата за бавенето на отчета за преместването на Паметника на руската войска
Сигнализират порокуратурата за бавенето на отчета за преместването на Паметника на руската войска

Общинският консултант Методи Лалов желае по проблема да бъде формирано досъдебно произвеждане

От Областната администрация на София са изпълнили предписанието, обещано със Заповед № РД-20-32/27.07.2018 година на шефа на дирекция " Общински строителен надзор " (ОСК) за правене на градивна експертиза, отразяваща положението на монумента .

Експертизата е изпратена на кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков, с копие до госпожа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР