Монтираните след 25 октомври 2020 г. измервателни средства като водомери

...
Монтираните след 25 октомври 2020 г. измервателни средства като водомери
Коментари Харесай

Само дистанционни електромери, водомери и топломери от 2027 г.


Монтираните след 25 октомври 2020 година измервателни средства като водомери за топла и студена вода , електромери и топломери, би трябвало да имат функционалността за отдалечено отчитане. Крайният период за въвеждането им е 2027 година Това реши Народното събрание, приемайки на второ четене промени в Закона за енергийната успеваемост, заяви Българска национална телевизия.

От 1 януари 2021 година се задължават всички вложители при създаване на нови здания, при преустройството и реконструкцията на остарели постройки, те да бъдат проектирани близо до нулевото ползване на сила. Тази наредба обаче няма да се ползва със задна дата, а влиза мощ след разпоредба, която би трябвало да издаде районният министър и то откакто законът бъде обнародван държавен вестник.

До 2050 година в България би трябвало да бъдат санирани 60% от жилищния фонд и близо 17% от нежилищния. Това е планувано в дълготрайна национална тактика за подкрепяне обновяването на националния сграден фонд от жилищни и нежилищни здания до 2050 година, част от Закона за енергийна успеваемост.

Очаква се по този метод да бъдат спестявани 7329 гигаватчаса сила годишно, с което излъчванията на парникови газове ще намалеят с 3 274 453 тона въглероден двуокис.

Стратегията ще докара и до основаването и поддържането на 17600 нови работни места и спомагателен годишен растеж на Брутният вътрешен продукт от 557 милиона лв. към 2030 година Това сега е малко под 2% от настоящия годишен Брутният вътрешен продукт на България.

При използване на енергоефективни ограничения единствено за десетте години сред 2021 и 2030 година санирането ще помогне да се спестят 2971 гигаватчаса сила годишно, което съставлява 6,9% понижение на общото енергийно ползване на семействата и бранша на услугите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР