Монтираните платформи позволиха на птиците да гнездят на избраните от

...
Монтираните платформи позволиха на птиците да гнездят на избраните от
Коментари Харесай

Служители на ЧЕЗ Разпределение осигуриха дом за 4 двойки щъркели в село баня

Монтираните платформи разрешиха на птиците да гнездят на определените от тях места.
Четири двойки щъркели започнаха да градят гнезда, откакто чиновници на ЧЕЗ Разпределение инсталираха платформи на четири електрически стълба в разложкото село Баня. Сигналът беше подаден от локални поданици, които забелязали, че щъркелите не съумяват да си създадат гнезда на определените от тях стълбове, а не желали да употребяват необитаемите гнезда в съседство.

Грижата за щъркелите е част от политиката на ЧЕЗ Разпределение за запазване на биологичното многообразие. Компанията реализира план „ Живот за птиците “, по който си партнира с Българско дружество за защита на птиците (Българско сдружение за отбрана на птиците). В рамките на плана ЧЕЗ Разпределение обезопаси 459 стълба по осем разнообразни електропровода в предпазената околност на Кресненското дефиле, на територията на естествен парк Врачански Балкан, предпазена околност Персин в област Плевен, в региона на Дупница и Монтана. В околност Персин компанията инсталира и 138 маркиращи устройства по електропровода, които понижават риска от конфликт на птиците в него.

През тази година, след анулация на изключителното състояние, ЧЕЗ Разпределение ще започва обезопасяването на 1 132 стълба по 26 разнообразни електропровода в регионите на Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Сливница и Своге, а през идващия позволителен интервал за работа с щъркелови гнезда, компанията възнамерява да обезопаси още 300 гнезда. През последния позволителен интервал обезопасените гнезда бяха 335.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР