Монтерей спечели първата титла на Мексико по футбол от 2010-а

...
Монтерей спечели първата титла на Мексико по футбол от 2010-а
Коментари Харесай

Монтерей спечели шампионската титла на Мексико

Монтерей завоюва първата купа на Мексико по футбол от 2010-а година насам, откакто падна с 1:2 във втория край против Америка (Мексико Сити), само че в последна сметка подвигна купата след осъществяване на дузпи. Монтерей завоюва с 2:1 след продължения, а общият резултат остана 3:3.

Николас Кастийо и Гуидо Родригес пропуснаха от бялата точка за Америка. Стефан Медина пропиля удара от 11-те метра за Монтерей, само че решителното тъкмо осъществяване на Лионел Ваниони обезпечи шампионското отличие. Това е първа шампионска купа за Антонио Мохамед като треньор на Монтерей от три опита, а годината може да бъде наречена безусловно брилянтна, защото те победиха и като спечелили в КОНКАКАФ Шампионска лига. Първата среща приключи при триумф на Монтерей с 2:1 като хазаин, а през днешния ден на реванша се получи същият резултат в интерес на Америка (Мексико Сити).

Двата тима играха продължения, в които не паднаха голове и се стигна до дузпи. Федерико Виняс откри резултата в 6-ата минута в интерес на Америка, а четири минути преди края на първото полувреме Ричард Санчес повиши на 2:0 с удар от ъгъла на наказателното поле.

През второто полувреме Рохелио Фунес мори върна едно попадение за Монтерей и обезпечи продълженията и дузпите по-късно за шампионската купа. Монтерей стигна до мача за шампионското звание откакто приключи първи в шампионата Апертура.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР