Монтанска фирма отнесе солена глоба от съда, научи BulNews.bg. Шефът

...
Монтанска фирма отнесе солена глоба от съда, научи BulNews.bg. Шефът
Коментари Харесай

Тъмни сделки: Бизнесмен от Монтана укрил данъци и продал фирмата си на купувач фантом

Монтанска компания отнесе солена санкция от съда, научи BulNews.bg. Шефът не внесъл данъчните си отговорности, а вместо това продал активите на покупател призрак.
Фирмата „ Хаос “ е с предмет на активност покупко-продажба на коли в страната и чужбина, рент-а-кар, автосервиз, вътрешен и интернационален авто превоз, търговия в страната и чужбина и други действия. Тя е записана в комерсиалния указател през 2014 година с едноличен притежател Ивайло Грозданов. Миналата година той е наказан за данъчни закононарушения, като се облагодетелствал с 27 913.53 лв., какъвто е размерът на дължимите и невнесени отговорности към Национална агенция за приходите.
Съдът обаче открил, че собствеността на сдружението била трансферирана на Г.А.Б. Той е бил свикан и разпитан, като от показанията станало ясно, че той няма никаква визия от активността на компанията. Магистратите са безапелационни, че той е мним покупател, който да одобри негативите, наследени от ръководството на действителния притежател.
По тази причина съдът наложил на компанията имуществена глоба в размер на 50 000 лв.. Решението предстои на обжалване в 14-дневен период от узнаването му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР