Монтанчани залели Регионалната инспекция по околната среда и водите с

...
Монтанчани залели Регионалната инспекция по околната среда и водите с
Коментари Харесай

Монтанчани в ужас! Непоносима воня се носи над града

Монтанчани залели Регионалната ревизия по околната среда и водите с редица сигнали за непоносима смрад, която се носи над огромна част от града, научи BulNews.bg.
Жители на града на Огоста се оплакват за всекидневно горене на боклуци от дървен материал, употребен за производството на мебели. Според подателя на сигнала това ставало в индустриален обект на ул. „ Н. Вапцаров “ в регионалния град, като при горенето се разнасяла задушлива миризма. При поверката на инспекторите обаче не бил горен дървен материал в употребения за отопление казан. Контролните органи отчели, че отпадъците се съхраняват в чували в самостоятелен склад. На притежателя на предприятието обаче е обещано наставление за водене на отчетност за образуваните боклуци.
Хората се оплакали и от неприятна миризма, излизаща от хотел в центъра на града. По думите им когато минавали по бул. „ Трети март “ те едвам сдържали дъха си поради смрад на канали от близкия хотел „ Монтана “. Сигналът е тестван от локалното ВиК-дружество, които прегледали канализационния колектор по улицата, само че не открили запушвания. От общината също създали инспекция, само че по това време не усетили никаква миризма и счели сигнала за безпочвен.
Най-страскащият сигнал обаче бил за изхвърляне на боклуци от кръвопролитие на зайци на границата сред два парцела на ул. „ Вапцаров “ в града. Хората не издържали на гледката от черва и на непоносимата смрад и решили да се оплачат на екоинспекторите. Какви ограничения са били подхванати за оптстраняване на мършата и дали виновникът е осъден, към момента не е ясно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР