Монтана стана първият щат в САЩ, който прие законопроект за

...
Монтана стана първият щат в САЩ, който прие законопроект за
Коментари Харесай

Щат на САЩ забрани Tik Tok с глоба от $10 000 за нарушение

Монтана стана първият щат в Съединени американски щати, който одобри законопроект за възбрана на Tik Tok на територията нацелия щат. Нарушаването на възбраната ще докара до санкции от 10 000 щатски $ за всяко нарушаване, оповестява порталът 9to5Mac.

Законопроектът ще бъде изпратен на губернатора за дефинитивно утвърждение, само че шансът той да бъде отритнат е съвсем нулев (губернаторът в предишното е бил искрено сериозен към TikTok и даже го е забранил на устройства, употребени от правителството). Ако законопроектът бъде подписан, той ще влезе в действие на 1 януари 2024 година, а на китайската компания ByteDance, на която принадлежи TikTok, ще бъде неразрешено да работи на територията на Монтана.

За благополучие санкциите ще се ползват не към самите консуматори, а към ByteDance или магазина за приложения, от който е изтеглено приложението, в това число и магазините на Apple и Гугъл.

Законопроектът ще отпадне, в случай че " бъде наложена федерална възбрана наTikTok или в случай че приложението прекъснесвоите китайски връзки ".
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР