Монтана. До края на юни следващата година ще приключи ремонтът

...
Монтана. До края на юни следващата година ще приключи ремонтът
Коментари Харесай

Зам.-министър Валентин Йовев провери ремонтните дейности на пътя Превала – Бели мел – Монтана

Монтана. До края на юни идната година ще завърши ремонтът на път ІІІ-102 Превала – Бели мел – Монтана. Общата дължина на ремонтирания сектор е над 27 километра. Това стана ясно по време на инспекцията, която заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев направи през днешния ден на ремонтните действия на трасето в област Монтана, оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството . В инспекцията се включиха също ръководителят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов и регионалният шеф Росен Белчев.
С над 8 млн. лева се ремонтират три сектора от пътя. Извършва се възстановяване на технико-експлоатационното положение на пътната настилка, стабилизиране на банкетите, възстановяване на отводняването, ремонт и разчистване на пътните уреди, разкриване на видимост. Целта е пътят освен да бъде ремонтиран и в положително положение, само че и да се обезпечи безвредното пътешестване на хората по него.
Пътят Превала – Бели мел – Монтана е един от най-старите на територията на Областно пътно ръководство Монтана. Изграден е преди повече от 60 години, през интервала 1956 - 1959 година Обслужва 21 обитаеми места, в общо 6 общини в областите Видин и Монтана. Това е и най-краткият път от Видин за София през Белоградчик, поемайки част от трафика от Дунав мост 2.
Трасето е с значимо туристическо значение за Северозападна България и връзка с една от най-атрактивните туристически дестинации за България - Белоградчишките скали, а от там и за пещера „ Магура “. Пътят е връзка и с значими исторически забележителности за Област Монтана - град Чипровци и Чипровския манастир.
Целта е в границите на 2018-та година целият път от София до Монтана да бъде изцяло ремонтиран.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ има подготвеност през идната година да започват процедурите по разширение на правата Мездра – Ботевград – част от път Е-79. Тя е в напреднала планова фаза, вървят отчуждителни процедури, заяви по време на инспекцията ръководителят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР