Монпелие се наложи над Монако с 4:0 в гостуване от

...
Монпелие се наложи над Монако с 4:0 в гостуване от
Коментари Харесай

Монпелие прегази Монако като гост

Монпелие се наложи над Монако с 4:0 в посещение от 33-ия кръг на френската Лига 1. Два гола за спечелилите вкара Арно Норден, а другите бяха дело на на Фету Мауаса и Стефи Мавидиди.

Първото състояние в мача бе в интерес на Монако, като вратарят на гостите Бенжамен Льоконт трябваше да се намесва при удар на Едан Диоп.

Малко по-късно Арно Норден направи пропуща за Монпелие, само че в 28-ата минута се реваншира. Тогава с прецизен удар в левия низък ъгъл направи 1:0, като вратарят на монегаските Алексендър Нубел бе беззащитен.

В самия завършек на първата част Ели Уаи от Монелие имаше превъзходен късмет да удвои резултата, само че ударът му мина около десния дирек.

В 65-ата минута Фету Мауаса получи пас от Уаи и в доста акуратен удар направи 2:0 за гостите. Седем минути по-късно Норден вкара втория си гол по еднакъв метод с пълет удар в долния десен ъгъл.

В 80-ата минута Норден този път подаде е Стефи Мавидиди се измъкна от отбраната и с мощен удар вкара четвъртия гол за отбора на Мишел Дер Закарян.

С трите точки Монпелие съумя да изпревари новия притежател на Купата на Франция Тулуза и към този момент е на 12-а позиция.

Монако остава на четвърта позиция, само че пропусна да се приближи до Топ 3./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР