Мониторингът на Българското национално радио, с който се е заел

...
Мониторингът на Българското национално радио, с който се е заел
Коментари Харесай

СЕМ ще изготви мониторинг на БНР след края на кампанията

Мониторингът на Българското национално радио, с който се е заел Съвета за електронни медии, ще бъде изработен след края на акцията. Той ще бъде осъществен за интервала от началото на юли, когато стартира мандата на отстранения общоприет шеф на публичната медиа Светослав Костов, и 26 септември. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова, откакто съвещанието на Временната комисия за БНР не се състоя, защото не беше събран кворум.

За интервала са свалени записи, а крайната дата е 26 септември, тъй като тогава стартира предизборната акция. " Тогава публичните медии имат съществени задължения и считаме, че значително картината е друга ", сподели тя. Владимирова посочи, че става дума за обичаен мониторинг за плурализъм, който се прави от време на време. За финален път подобен е бил направен при започване на 2018 година, когато не са открити никакви нарушавания. Тя добави, че сигнали, отнасящи се до плурализма, за миналата година не са получавани. " В момента имаме съглашение с ЦИК и нашите специалисти работят по предизборния мониторинг, който включва и балотажа ", означи тя.

Владимирова съобщи, че Костов към този момент е обжалвал решението на Съвет за електронни медии да бъде отхвърлен. Тя посочи още, че законодателството е остаряло. " Тази година изпаднахме в доста проблеми, които не са написани ясно в него ", сподели тя, визирайки невижданото прекъсване ефирното лъчение на стратегия " Хоризонт ", както и присъединяване на на Волен Сидеров в предаването " Референдум ".

Вчера Съвет за електронни медии откри процедурата по желание на нов общоприет шеф на БНР. Документите на претендентите ще се одобряват до 5 декември, а чуванията на концепциите ще се проведат на 20 и 21 януари. Съвет за електронни медии ще дефинира кой ще е новият общоприет шеф на радиото на 23 януари. В средата на октомври Съвет за електронни медии назначи за краткотраен шеф на публичната медиа Антон Митов, който ще ръководи радиото до приключването на процедурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР