Мониторинг на Съветът за електронни медии (СЕМ) видя теми, по

...
Мониторинг на Съветът за електронни медии (СЕМ) видя теми, по
Коментари Харесай

Медийният регулатор констатира "пропагандни внушения" в предаване по БНР

Мониторинг на Съветът за електронни медии (СЕМ) видя тематики, по които в предаването " Политически неточно се вършат еднопосочни изказвания, които основават чувството за " пропагандни внушения ".

Това се разбра на съвещание на съвета, на което с три гласа " за ", един " въздържал се " и един " срещу " регулаторът реши да изпрати мониторинговия отчет за осъществено тримесечно наблюдаване на предаването на стратегия " Хоризонт " на БНР и съпътстващо писмо до генералния шеф на радиото Милен Митев, заяви националното радио.

Наблюдението, поискано от члена на съвета Пролет Велкова, обгръща интервала ноември 2022- януари 2023 година. Предаването се излъчва всяка събота и неделя с водещи Петър Волгин и Силвия Великова.

В отчета, показан от шефа на дирекция " Мониторинг и разбори " на регулатора Зорница Гюрова е записано: " Наблюдението записва тематики, по които натежава сериозната позиция, която води до избрани настройки и убеждения в една посока. Това са въпросите с неприемането на еврото, задкулисието в политиката и моралът на политическите субекти в страната ни, въпросът за надзор над основния прокурор и правосъдната промяна, затварянето на въглищните централи, абсурдът " НЕКСО ", както и тематиката за свободата на словото в медиите. Еднопосочността в разгръщането на мненията по тези тематики основава чувство за пропагандни внушения. В същото време съществува вероятността и тези тематики, сходно на горецитирани, да са развити в идващ интервал ", се споделя в отчета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР