Монитор Арестуваният за присвояване на 100 000 турски лири разследващ митнически

...
Монитор
Арестуваният за присвояване на 100 000 турски лири разследващ митнически
Коментари Харесай

Разследващият митничар Димитър Манчев свил и 200 000 служебни евро

Монитор Арестуваният за заграбване на 100 000 турски лири проверяващ митнически контрольор Димитър Манчев е обвинен и за изгубването на 200 000 евро, съхранявани като материални доказателства. Това стана ясно през днешния ден следобяд, когато хасковските магистрати потвърдиха непрекъснатия му арест натрапен от районния съд в Свиленград.
Манчев към този момент призна, че е присвоил 100 хиляди турски лири в края на декември м. година. Служителят беше задържан от чиновници на ДАНС, откакто стана ясно, че парите липсват. Отнемането им лъснало откакто турски водач на тир беше оневинен по дело в Свиленград. Пълномощникът на камионджията отишъл да вземе импортираната гаранция по делото, само че Манчев почнал да увърта, че парите сега не са налични. Упълномощеният се свързал с ДАНС и антимафиотите закопчаха Манчев в навечерието на Коледните празници. На 22-и декември свиленградския съд го остави за непрекъснато в ареста.

В хода на следствието станало ясно, че липсват още 200 хиляди евро също материални доказателства по други две каузи, водени от Манчев. Въпреки това юристите му желаеха той да бъде пуснат под домакински арест. С оглед на това че е разследван за две идентични закононарушения и евентуално е присвоил неведнъж повече средства съдат го остави в ареста за непрекъснато.

Пред съда Манчев отново заяви, че се разкайва и че посегнал на служебните пари тъй като бил заседнал в заеми. Като опрощение посочи, че жена му била болна и се нуждаела от скъпо лекуване в чужбина.

Магистратите взеха решение, че митничарят най-вероятно е направил закононарушението, в което е упрекнат, както и че има заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение. Определението на съда в Хасково е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР