money.bgОткакто бе разкрита измамата на Volkswagen AG при вредните емисии

...
money.bgОткакто бе разкрита измамата на Volkswagen AG при вредните емисии
Коментари Харесай

Поне 12,6 милиона автомобила в Европа ще бъдат засегнати от новите забрани за бензина и дизела

money.bg

Откакто бе разкрита измамата на Volkswagen AG при нездравословните излъчвания от дизеловите мотори през 2015 година, старите коли на Стария континент попаднаха под светлината на прожекторите. Общините в Европа се пробват да изтласкат дизеловите коли отвън центровете на градовете. През 2024 година кола с дизелов мотор няма да ви прави изключително доста работа в Париж или Мадрид, защото столиците не разрешават всички леки коли, които употребяват това гориво.

Няколко години по-късно колите с какъвто и да е мотор с вътрешно горене ще бъдат неразрешено в Барселона, Лондон и Рим. Общо 24 европейски града, в които живеят 62 милиона души, не разрешават дизела през идващото десетилетие. 13 от тях издават възбрана и за бензиновите.

Неудобството, което към този момент стартира да става действителност в Мадрид, Хамбург и Париж, когато става въпрос за по-старите дизелови коли. Потребителите нямат изключително огромен избор и ще би трябвало да влагат в електрически автомобили или хибриди.

" Множество от жителите в засегнатите градове, само че както и голям брой пътуващи от други обитаеми места, не могат да си купят нов автомобил просто ей по този начин ", споделя Андреас Радикс, сътрудник в Berylls Consultancy.

Около 12,6 милиона автомобила в Европа ще бъдат наранени от рестриктивните мерки, които стартират да влизат в действие или ще станат факт до 2030 година, по данни на Berylls. И това число включва единствено записаните на непрекъснатите поданици на градовете коли, само че не и тези, благосъстоятелност на хора, които живеят в различен град, само че пътуват за работа до град със възбрана.

Забраните за по-старите дизелови коли в градове като Париж, Мадрид и Хамбург към този момент карат водачите да изоставят возилата с този вид мотори. Регистрациите на дизелови коли се сринаха до 36% от общите в Европа през 2018 година А през 2015 година бяха над половината.

Купувачите към момента странят от електрическите автомобили поради високата цена и неналичието на зарядна инфраструктура. Те дават отговор за по-малко от 3 % от общите продажби през 2018 година Вместо това потребителите към този момент залагат повече на бензина.

През декември Мадрид стартира да не разрешава всички бензинови коли, създадени преди 2000 година и всички дизелови преди 2006 година В Париж не разрешиха дизелите на над 13 година през делничните дни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР