money.bgМилиардерът филантроп Бил Гейтс е на мнение, че училищата в

...
money.bgМилиардерът филантроп Бил Гейтс е на мнение, че училищата в
Коментари Харесай

Бил Гeйтc: Иĸoнoмиĸaтa нямa дa ce cъживи ĸaтo c мaгичecĸa пpъчĸa

money.bg

Милиардерът човеколюбец Бил Гейтс е на мнение, че учебните заведения в Съединени американски щати ще могат да възобновят активността си чак на есен. В същото време той твърди, че американската стопанската система няма да се върне като с магическа пръчка и скоро няма да бъде същата, както преди пандемията на новия ковид.

Правителствата по света подредиха на хората да останат по домовете си. Властите в Аризона, Калифорния, Джорджия, Мичиган, Вашингтон и други щати одобриха даже по-тежки ограничения - училищата да се затворят до края на образователната година.

" Мисля, че учебните заведения ще могат да възобновят активността си през есента. Но не мисля, че тази образователна година ще има обилни визити. Кой знае, може през лятото хората да създадат нещо особено. Но това би било доста мъчно ", казва Гейтс.

Много от учебните заведения по света се приспособиха и направиха допустимо учениците да учат отдалечено по интернет. Според съоснователя на Microsoft обаче доста възпитаници нямат компютри или интернет връзка, които са нужни за отдалечено образование.

По думите на милиардера в по-общ проект Съединени американски щати може да стартира да мисли за рестарт на стопанската система в края на май. Преди да се направи ваксина, страните, които са имали обилни огнища, би трябвало да схванат кои действия са най-приоритетни за обновяване. Според Гейтс хората могат вероятно да се върнат в браншове като строителството и производството. Той се надява това да се случи и с образованието.

" Не мисля, че ще има огромни обществени спортни събития да вземем за пример, чиято икономическа изгода да бъде по-голяма от риска, до момента в който не се върнем в естественото състояние ", сподели той.

Чудотворно лекуване или ваксина

Гейтс уточни бизнесите в Китай и Южна Корея, които в този момент към този момент се пробват да се върнат към живота и активността си. Според него обаче стопанската система няма по какъв начин да се съживи като с магическа пръчка до равнищата си преди пандемията, даже откакто държавните управления решат, че към този момент е безвредно хората да се върнат на работа.

" Поведението на хората във връзка с желанието да пътуват или да вървят на събития, или даже да отидат в ресторант - това е извънредно променено от опасенията от болестта. Никой не би трябвало да си мисли, че държавното управление може да размаха магическа пръчка и внезапно стопанската система ще се върне същата, както преди пандемията. " По думите на филантропа такива сюжети са допустимо единствено в случай че се откри чудотворно лекуване за заболяването с 95% коефициент на изцеление, или с необятно имунизиране.

Ваксината може да отнеме 18 месеца

През предишния месец Гейтс се отдръпна от борда на Microsoft, на която той е съосновател и беше член цели 45 години. Сега той е изцяло предан на работата си в фамилната фондация Bill and Melinda Gates Foundation.

Организацията до момента разгласи, че ще отпусне до 100 милиона $ в отговор на ковид.

Наскоро Гейтс поддържа и концепцията за тест за ковид, който хората могат да организират независимо вкъщи си.

Според милиардера ще бъдат нужни най-малко 18 месеца за създаването на безвредна и ефикасна ваксина, която да може да защищити човечеството от Covid-19. Все отново той остава окуражен, че развиването на медицината може да способства за по-бързото създаване на такава. Но и означи, че имунизациите не са съвършени, изключително за по-възрастните пациенти.

" Не желаеме да сътворяваме нереалистични упования. Въпросът за успеваемостта на имунизациите при възрастни хора постоянно е бил доста провокационен. Ваксините не са толкоз ефикасни при възрастни хора. По-голямата част от изгодата идва при по-младите хора, които не популяризират болестта, тъй като са имунизирани. "

Гейтс също по този начин не се съгласява с изказванието, че има доста случаи на хора, които популяризират болестта, бидейки преносители, без да имат признаци. " Малко евентуално е да има доста безсимптомни преносители, които в никакъв случай не демонстрират симптоматика и все пак заразяват хората, " сподели той.

Преди единствено дни Microsoft разгласи, че ще даде на своите чиновници, които са родители, спомагателен 3-месечен заплатен отпуск, с цел да могат да отговорят на провокациите на домашното учебно заведение. Родителите ще могат сами да избират по какъв начин и по кое време да употребяват дните - като цялостен пакет от 120 дни или единствено няколко дни в седмицата по отношение на техните графици и тези на децата им.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР