money.bgЕлектромобилите са безспорният фаворит на автомобилната индустрия. Технологията им се

...
money.bgЕлектромобилите са безспорният фаворит на автомобилната индустрия. Технологията им се
Коментари Харесай

Гepмaния мoжe дa изгyби 110 000 paбoтни мecтa зapaди eлeĸтpoмoбилитe

money.bg

Електромобилите са безспорният любимец на автомобилната промишленост. Технологията им се развива все по-бързо, а всички огромни производители влагат огромно в тях.

Преминаването към електрически коли ще донесе коренна смяна както в навиците на притежателите на новите транспортни средства, по този начин и в голямата индустрия, осигуряваща всичко, обвързвано с колите.

Германия може да изгуби 110 000 работни места до 2030 година, в случай че 90% от новите коли, създадени със същите индустриални процеси, употребяват електродвигатели.

До това умозаключение доближава изследване на немския институт " Фраунхофер ", което събира и проучва информация от най-големите автомобилни производители и снабдители в страната.

Според отчета даже дял от 40% на електрическите мотори измежду новите коли до 2030 година може да понижи 1/3 от позициите, в случай че се вземат поради общите усъвършенствания на продуктивността.

Поради по-опростената си структура електрическите мотори изискват по-малко елементи от обичайните. Очаква се най-силно наранени да бъдат по-малките снабдители на автомобилни елементи.

Но Йорг Хофман, ръководителят на най-големия немски синдикат IG Metall, който съставлява повече от 2.2 млн. души, работещи в металургичната индустрия, чака разрушваването на промишлеността да бъде смекчено от неуверения ритъм на прекосяване към електрически мотори.

Преминаването към електрически автомобили е " огромно предизвикателство " за най-голямата промишленост в Германия, в която работят над 800 000 души.

" Политиците би трябвало да направляват нужните структурни промени посредством целенасочена индустриална политика и политика по заетостта ", счита Хофман.

" Преди всичко фирмите би трябвало да продължат огромно образование и подготовка, с цел да подсигуряват, че служащите няма да бъдат пострадали от тази смяна ", предлага той.

Разликите в производството на обичайните и електрическите коли настина са съществени, а електрическият мотор се нуждае от 20 пъти по-малко елементи от стандартния мотор с вътрешно горене.

4000 служащи са нужни, с цел да бъдат съединени 1 млн. бензинови мотори за една година, до момента в който за сглобяването на същия брой електрически мотори са нужни едвам 1840 души, регистрира изследването.

До 2030 година 25% от всички коли по пътищата на Германия се чака да бъдат напълно електрически, до момента в който други 15% да са хибридни. Днес делът на електрическите автомобили е едвам 2% от пазара.

Синдикалният водач предизвестява, че не всеки ще оцелее в електрическата гражданска война. " Ще има снабдители, които няма да могат да приспособяват своя бизнес модел, изключително измежду дребните и междинни предприятия. Отражението може да бъде доста огромно в някои райони, където няма различна претовареност ", сподели Хофман, представен от немски медии.

Автомобилният колос Volkswagen ще реагира на измененията посредством последователно унищожаване на работните места посредством схеми за пенсиониране и " потребление на опциите, които предлага трансформацията ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР