money.bgБил Гейтс е работел през уикендите и никога не си

...
money.bgБил Гейтс е работел през уикендите и никога не си
Коментари Харесай

Бил Гeйтc: Aĸo зaпoчвaтe coбcтвeн бизнec, тpябвa дa ce oтĸaжeтe oт тeзи нeщa пoнe в нaчaлoтo

money.bg

Бил Гейтс е работел през уикендите и в никакъв случай не си е взимал почивка през първите години, откакто е основал Microsoft. Това са част от жертвите, които се постановат да бъдат правени, с цел да бъде основана една компания съгласно него.

" Истина е, че не имах вяра в уикендите. Не имах вяра във ваканциите. Знаех регистрационния номер на всеки и можех да схвана кой е тук и кой липсва единствено като погледна паркинга ", признава милиардерът пред уеб страницата TechCrunch, представен от BusinessInsider.

Гейтс обаче счита, че хората могат да " митологизират концепцията да работят интензивно ", което той не предлага на никого.

Когато е бил малко над 30 години, филантропът се е чудил на графика, който е имал в ранните години на Microsoft. Той споделя, че е почнал да се възползва от уикендите и това се е трансформирало в нещо естествено. По думите му откакто е минало време и е осъзнал обстановката, той се е отвращавал от индивида, който е бил на малко повече от 20 години.

Гейтс обаче твърди, че тази отдаденост е била значима. Според него е доста прелестно да имаш екип, който е избрал да бъде прецизен и отдаден на това какъв брой надалеч ще стигне компанията. Милиардерът държи на концепцията, че би трябвало да се вършат доста ограничения, когато се започва един бизнес.

Въпреки това Гейтс признава за най-голямата неточност, която е позволил в работата си и съжалява и до през днешния ден. Тя е изпуснатата опция да трансформира Microsoft в това, което е Android.

" Твърдението, че дребните разлики вършат огромните резултати не важи за доста бизнеси. В услугите може и да няма чак такова значение, само че когато става дума за софтуери, тези разлики се трансформират в големи ", прибавя Гейтс.

Съоснователят на Microsoft e вторият най-богат човек в света и положението му възлиза на 107 милиарда $. Той слага началото на компанията през 1975 година и има 1% от бизнеса през днешния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР