Монета с лика на Людмила Живкова се търгува за 630

...
Монета с лика на Людмила Живкова се търгува за 630
Коментари Харесай

Вижте за колко се продава монета с лика на Людмила Живкова

Монета с лика на Людмила Живкова се търгува за 630 лв.!

Това сподели инспекция в уеб сайтове за продажби, където може да бъде открито от пиле мляко. В описанието е посочено, че монетата е доста рядка и е направена от сребро. Въпреки че номиналът й е от 20 лв., онлайн продажбата й е оценена 31 пъти повече.

Монетата е пусната в обращение през 1982 година, една година след гибелта на Людмила, във връзка 40-ата годишнина от рождението на Живкова, която в задграничната преса е наричана Принцесата на българския комунизъм. На лицевата страна в горната част е ситуиран държавният герб на Народна република България, под него е цифрата на номиналната стойност " 20 ", а вляво - годината на емисия " 1982 ". Околовръст има надписи " Народна република България " и " лв. ".

На противоположната страна е изобразена Людмила Живкова, а вдясно от нея на два реда са изписани годините " 1942 " и " 1982 ". Околовръст има надпис " Людмила Живкова Асамблея " Знаме на мира ".

Монетата е сечена в София в тираж от 20 хиляди бройки. Автори на художествения аспект са Георги Чапкънов и Стефан Ненов, припомня  " България Днес ".

Продажбата на монети в интернет е известна процедура, въпреки че цените им са мощно повишени. През последните години пред Българска народна банка се извиват големи опашки от купувачи на юбилейни монети, а скоро по-късно екземплярите се появяват онлайн на много висока цена. Преди две години за умопомрачителните 84 000 евро (164 000 лева) беше продадена остаряла българска монета от 1894 година с лика на цар Фердинанд на търг в Италия.

В началото на тази година Българска народна банка пусна монета с Христо Ботев за 114 лв., само че скоро по-късно беше предлагана в интернет за 350 лв.. Подобен бизнес имаше и с монета с лика на Стоянка Мутафова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР