Мондиалът далеч не е приключил, а двама треньори напуснаха водените

...
Мондиалът далеч не е приключил, а двама треньори напуснаха водените
Коментари Харесай

Валят треньорски оставки след отпадания на Световното

Мондиалът надалеч не е завършил, а двама треньори напуснаха водените от тях селекции.

Старши треньорът на националния тим на Мексико Херардо " Тата " Мартино разгласи, че контрактът му е завършил с последния съдийски сигнал на мача със Саудитска Арабия от група " С " на Световното състезание по футбол в Катар.

Мексико завоюва с 2:1, само че това не се оказа задоволително за " ацтеките " за класиране на осминафиналите, в които те играха във всяко едно от предходните седем международни шампионати.

" Ел Три " приключи с 4 точки, колкото има и вторият Полша, само че головата разлика на европейския отбор е по-добра с 1 гол.

" Аз съм първият виновен за това извънредно отчаяние и срама, който допуснахме. Като виновен за него, това ме натъжава доста. Поемам цялостна отговорност за тази огромна издънка. Моят контракт завърши сега, в който съдията свири сигнала за завършек на мача и нямаше какво повече да се направи ", сподели аржентинският експерт на конференцията след мача, представен от Ройтерс.

Мексико отпада в груповата фаза на Световно за пръв път от 1978 г. насам.

Часове по-рано и селекционерът на иранския народен тим Карлош Кейрош подаде оставка след отпадането на отбора. Новината беше обявена от португалския експерт в " Инстаграм ". 

" Приятели, във футбола няма морални победи и няма нищо аморално в това да не постигнеш задачите си, откакто дадеш всичко от себе си с готовност за победа. Беше чест и привилегия още веднъж да стана част от това футболно семейство. Вярвам, че вие заслужавате цялостно почитание, осигурявайки доверие на вашата страна и футболни почитатели. Пожелавам на всички благополучие, мир, триумф и здраве ", написа Кейрош в профила си.

Специалистът пое националния тим на Иран през септември. Преди това той заемаше същата служба от 2011-а до 2019 година Под негово управление тимът стана бронзов медалист от Купата на Азия през 2019-а.

Персийците останаха трети в гр. В, като изгубиха решителния конфликт от тима на Съединени американски щати с 0:1. Равенство им вършеше работа.
Програмата на 1 декември
17:00: Хърватия - Белгия, Канада - Мароко, група F

21:00: Япония - Испания, Коста Рика - Германия, група Е

Още две група ще получат развръзка през днешния ден, по този начин ще узнаем нови четири осминафинални двойки.

В група F Хърватия и Мароко са водачи с по 4 т., Белгия има 3, а Канада към този момент отпадна - 3 т. Само победа против “ватрените ” прави работа на “червените дяволи ”, само че даже в този случай те ще имат потребност от помощ от “кленовите листа ”.

Гр. Е е много по-заплетена. Испания води с 4 т., Япония и Коста Рика имат по 3 т., а Германия е с 1 т. Все още всеки може да се класира и да отпадне. Сметките са комплицирани, няма да ги вършим в този момент.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР