Мондиал 2018 започна и първите изненади вече са факт. А

...
Мондиал 2018 започна и първите изненади вече са факт. А
Коментари Харесай

Най-скъпите отбори на Мондиал 2018

Мондиал 2018 стартира и първите изненади към този момент са факт. А кои са най-скъпите тимове на шампионата в Русия?

10. Хърватия 

Изненадващо или не - Източно европейската страна заема 10то място в класацията ни, а общата сума на която се прави оценка тима е 416 млн. евро. Това прави приблизително по съвсем 19 милиона за състезател. Най-скъп е полузащитникът Лука Модрич, който през 2012 беше продаден на Реал Мадрид за сумата от 35 млн. евро.

9. Уругвай

Южно американците са на 9то място с обща оценка от  529 милиона евро или по 25 милиона за състезател. Най-скъп е нападателя на Барселона – Луис Суарез, оценен на 94 милиона евро.

8. Португалия

Португалците заемат 8мата позиция в класацията ни с 556 милиона евро или малко над 25 милиона за състезател. Португалската звезда Кристияно Роналдо е един от най-великите футболисти на нашето време, а и въобще в историята на футбола. Приблизителната сума на която е оценен се равнява на впечатляващите 100 милиона евро, което е към 1/5 от цялата сума на целия Португалския тим.

7. Белгия 

Европейската страна беше със най-скъпия тим на европейското състезание през 2016, а 2 години по-късно заема 7-мото място в нашата ранглиста с голямата сума от 835 милиона евро. Това са съвсем 38 милиона евро за състезател, като за най-скъп от играчите се счита техничният Кевин де Бройне от Манчестър Сити.-->

6. Германия

Световните първенци от 2014, заемат  6тото място на това международно състезание с оценка от съвсем 900 милиона евро. 895 милиона с цел да сме точни. Това е приблизително по 40.7 милиона евро за състезател. Тук листата с мултимилионни играчи  е дълъг,а ето и някои от тях – Месит Йозил, Томас Мюлер, Тони Крос, Жером Боатенг  и още доста други.

5. Аржентина 

Петото място е за Аржентинците, които  са оценени на сумата от 925 милиона евро. Средната сума за състезател е 42 милиона,а най-скъп несъмнено е един от най-големите майстори с топката - Лионел Меси,който сега е считан за един най-скъпите футболисти въобще със сумата от 180 млн. евро.

4. Испания

Оценката  на звездния отбор на някогашните европейски и международни първенци възлиза на  965 милиона евро, което ги слага на четвърта позиция в класацията ни. Това прави по съвсем 44 милиона на състезател. Най-скъп е Серхио Бускетс, оценен на 80 милиона евро, а след него се подреждат Иско, Марко Асенсио и Давид де Хеа.

3. Бразилия

Влизаме в тройката, а сумите скачат до над милиард евро. Кареоките са оцененни на 1 269 милиарда евро,а в техния тим е един от най-скъпите играчи на планетата – Неймар, оценен на внушителните 196 милиона евро. Средната цена на състезател в бразилския отбор е към 57 милиона евро.

2. Англия

Англичаните, на които постоянно нещо не им доближава с цел да стигнат до купа, са на второ място с Милиард и 386 хиляди евро или  63 благ. за състезател. Тук е най-скъпо оценения състезател на шампионата – Хари Кейн със сумата от 201 милиона евро, което е към 15% от стойноста на целия тим – много впечатляващо.

1. Франция

Петлите са номер едно със голямата сума от 1, 410 миларда евро. Средната стойност на състезател от френския тим е 64 милиона. Тук 19 годишния Килиан Мбапе е най-скъпия футболист оценен на съвсем 190 милиона евро., а за голямата оценка на Френския отбор способстват още Погба, Гризман и Жиру.

И още:

Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР