Монделийз Интернешънъл обяви, че до 2025 г. програмата за устойчиво

...
Монделийз Интернешънъл обяви, че до 2025 г. програмата за устойчиво
Коментари Харесай

Монделийз Интернешънъл се ангажира до 2025 всички марки шоколади да са със 100% какао

Монделийз Интернешънъл разгласи, че до 2025 година програмата за стабилно произвеждане на какао Cocoa Life ще обезпечи 100% от какаото, належащо за марките шоколад на компанията. Това ще е допустимо заради обещаващите резултати в първите шест години на програмата. Cocoa Life оказва помощ да се сътвори сполучлива верига за доставяне с какао посредством увеличение на добивите на съществуващите какаови ферми, създаване на резистентност в общностите при развъждане на какаото и попречване на обезлесяването.

Днес, 43% от марките шоколад на Монделийз Интернешънъл съдържат какао, създадено посредством Cocoa Life. До 2025 година всички обичани интернационалните и локални марки шоколади ще съдържат какао, доставено извънредно посредством програмата. Това ще докара и до увеличение на броя на какаовите производители, които Монделийз Интернешънъл поддържа в шест страни, производители на какао: Гана, Кот д`Ивоар, Индонезия, Доминиканска република, Индия и Бразилия.

„ Нашата цел в Монделийз Интернешънъл е да дадем опция на хората да хапват вярно и това стартира със съставките, които извличаме, в това число какаото ", споделя ръководителят и основен изпълнителен шеф Дирк Ван де Пут. „ Тъй като търсенето на шоколад продължава да пораства, ние сме решени да изградим преуспяващ бранш на какаото, съставна част, която е от значително значение за нашия бизнес. Това е значим стадий за нашата стратегия Cocoa Life и ще е поръчител за потребителите по света, че марките шоколад, които обичат, са направени по верния метод. "

При старта на програмата през 2012 година, Монделийз Интернешънъл пое ангажимент да влага 400 милиона $ в Cocoa Life, за да се построи сполучлива верига за доставка на какао като се усили продуктивността в развъждане на какаото и се поддържат локалните общности за възстановяване на изискванията им на живот и бизнес. Днес, програмата работи непосредствено с производителите на какао и локалните общности с акцент върху развиване на уменията им, обучение и достъп до съществени запаси, нужни за произвоството.

Монделийз Интернешънъл разгласява Годишния отчет на Cocoa Life за 2018 година - първият широкомащабен отчет за въздействието в производството на какао, който демонстрира окуражаващи резултати от първите шест години деяние на програмата. Cocoa Life работи с над 142 000 производители, които отглеждат повече какао в стопанствата си; програмата дава опция на повече от 1400 общности да ръководят личното си развиване и да усилят доставките си, с което се покриват 43% от шоколадовата продукция на компанията през днешния ден.

Положително влияние от Cocoa Life:

Добивите на какао непрестанно се усъвършенстват и резултатите демонстрират, че колкото какаовите стопанства стават по-ефективни, толкоз тяхната рентабилност се усилва. Това е значима стъпка, защото земеделските стопанства, които могат да създават повече с по-малко земя, са в положение да отделят място от земята, което да бъде употребявано за други действия, генериращи приходи, което прави какао производството проспериращ бизнес.
Вече повече общности ръководят личното си развиване, а тези част от Cocoa Life се трансформират и в мотор на смяната. Тези общности са съумели да привлекат нужното финансиране и запаси, които са нужни за развиването им - значима стъпка, защото измененията в бранша могат да се случат единствено, в случай че локалните участници се усещат задоволително стимулирани и решими да създадат това.
Какао производителите предизвикват и обезпечават отбрана на земята, където какаото се отглежда, което е и основен цели в програмата Cocoa Life. Картографирането на земите и редицата принадлежности в помощ на производителите им дават в допълнение запас, с цел да извлекат повече изгоди от своите стопанства и по този начин да изградят по-добър бизнес.

Предвид регистрираните резултатите, програмата ще се концентрира върху основни области, с цел да се реализира най-голямо влияние: развъждането на какао може да е сполучлив бизнес; образовани и приобщени локални общности, които ръководят личното си развитие; запазване и възобновяване на горите, посредством устойчиви на климата практики.

" Развитието на програмата Cocoa Life приближава Монделийз Интернешънъл стъпка по-напред до мечтаното позитивно влияние, което компанията оказва върху хората и планетата ", споделя Ван де Пут. „ Чрез Cocoa Life ние сме водещи в битката против изменението на климата в бранша на какаото и играем дейна роля в обезпечаването на устойчиви доставки на съществени първични материали. " „ Не бихме могли да реализираме триумф, в случай че работим сами, по тази причина ние сътворяваме връзки, които да работят за трайна смяна и споделяме нашия холистичен метод посредством продуктивни и взаимни партньорства ", прибавя той. " Надяваме се, че нашите окуражаващи резултати въодушевяват повече членове на промишлеността да ползват интегрирани подходи и да уголемяват тяхното влияние в мащаб. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР