Монъментът е календар, основан на тропическа слънчева година от 365,25

...
Монъментът е календар, основан на тропическа слънчева година от 365,25
Коментари Харесай

Учен разгада истинското предназначение на емблематичния Стоунхендж

Монъментът е календар, учреден на тропическа слънчева година от 365,25 дни. Всеки от 30-те камъка в сарсеновия кръг съставлява

Монъментът е календар, учреден на тропическа слънчева година от 365,25 дни . Всеки от 30-те камъка в сарсеновия кръг съставлява ден в границите на един месец, който самичък по себе си е разграничен на три седмици, всяка от които има по 10 дни.

Паметникът от каменни кръгове, издигнат сред 3000 и 1520 година пр.н.е., от десетилетия озадачава археолозите. Една от най-големите загадки е предназначението на Стоунхендж. Някои откриватели допускат, че той е бил набожен обект, до момента в който други настояват, че е издигнат в чест на предците.

ВИЖТЕ СЪЩО: Т

Сега професор Тимъти Дарвил от университета в Борнемут, Англия, твърди, че е разгадал загадката на Стоунхендж и знае смисъла на кръговия паметник . Дарвил твърди, че той е издигнат като великански безоблачен календар, който може да свърже Англия с Древен Египет.

 Топ 5 на туристическите митове, носещи милиони

Учените са открили в предходни изследвания, че монументът е издигнат по посока на изгрева на слънцето по време на лятното слънцестоене и залеза на слънцето по време на зимното слънцестоене. Професор Дарвил анализирал камъните и по-късно ги сравнил с други каменни календари от този интервал. Той стигнал до заключението, че монументът е календар, " учреден на тропическа слънчева година от 365,25 дни ". Всеки от 30-те камъка в сарсеновия кръг съставлява ден в границите на един месец, който самичък по себе си е разграничен на три седмици, всяка от които има по 10 дни, споделя откривателят.

" Такъв безоблачен календар е създаден в Източното Средиземноморие през вековете след 3000 година прочие н. е. и е признат в Египет като Граждански календар към 2700 година прочие н. е. Той е необятно употребен при започване на Старото царство към 2600 година прочие н. е ", споделя ученият и прибавя, че основателите на Стоунхендж са били повлияни от други култури.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР