Монако уволни старши треньора Леонардо Жардим за втори път в

...
Монако уволни старши треньора Леонардо Жардим за втори път в
Коментари Харесай

Монако отново уволни Жардим и назначи Морено

Монако уволни старши треньора Леонардо Жардим за повторно в границите на 14 месеца и назначи на негово място някогашния селекционер на Испания Роберт Морено. Жардим се завърна отпред на монегаските през януари и съумя да избави отбора през предишния сезон след несполучливия интервал на Тиенри Анри. Той оставя отбора от Княжеството на седма позиция във френската Лига 1 и на 17 точки от водача Пари Сен Жермен.

„ Бихме желали да благодарим на Леонардо Жардим за неговата работа и триумфи в клуба през последните години. Той и неговият щаб съумяха да запазят мястото на Монако в лигата през предишния сезон и съумяха да върнат тима там, където му е мястото. Пожелаваме му шанс за в бъдеще. Ние имаме огромна религия в Роберт Морено и неговите качества да успее в клуба. Посрещаме го с добре пристигнал “, съобщи в изказване вицепрезидентът на Монако Олег Петров.

42-годишният Морено класира Испания за Европейското състезание идващото лято, само че напусна поста си, откакто Луис Енркие се завърна отпред на „ Ла Роха ” през ноември. Морено беше асистент на Енрике, който се отдръпна през юни, с цел да прекара повече време с болната си дъщеричка. Бившият ментор на Барселона се завърна и разгласи, че не желае да работи повече с досегашния си помощник, който е некоректен. Самият Морено изрази разочарованието си, че няма да води Испания на Евро 2020. В Монако той за първи път ще бъде старши треньор. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР