Монако победи Лион с 2:0 у дома в дербито на

...
Монако победи Лион с 2:0 у дома в дербито на
Коментари Харесай

Солиден Монако не остави шансове на Лион

Монако победи Лион с 2:0 вкъщи в дербито на 23-ия кръг на Лига 1. Точни за „ монегаските” бяха Жеан Лукас (2) и Висан бен Йедер (27).

С триумфа отборът на Филип Клеман събра 36 точки и излезе на 4-о място във краткотрайното класиране, до момента в който „ хлапетата” са 8-и с 2 точки по-малко.

Монако излезе напред в резултата още във 2-ата минута. Тогава Диоп откри Бен Йедер отляво. Нападателят качи топката на главата на Жеан Лукас, който не остави шансове на Антони Лопеш за 1:0.

В 12-ата минута „ монегаските” бяха покрай второ попадение. След неточност в отбраната на Лион Бен Йедер изведе Желсон Мартинш очи в очи с вратаря на гостите, само че португалецът от няколко метра не съумя да преодолее своя съотечественик. Три минути по-късно Лопеш отрази удар от дузпата на Жеан Лукас. Бразилецът получи топката от Желсон Мартинш и насочи удар право във вратаря.

В 27-ата минута по-добрата игра на домакините даде резултат. Диоп напредна и изведе Бен Йедер самичък против вратаря, който насочи в далечния ъгъл за 2:0.

В 50-ата минута Диоп се озова на стрелкова позиция, само че от 10-12 метра прати топката в навън. Две минути по-късно Лукеба бе оставен непокрит след осъществяване на корнер, само че Александър Нюбел с чудесна интервенция мазета.

В продължението на мача Бен Йедер пропусна късмет за трети гол за Монако, откакто се оказа самичък против Лопеш, само че стреля над вратата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР