МОН предлага националното външно оценяване в 7 клас и държавните

...
МОН предлага националното външно оценяване в 7 клас и държавните
Коментари Харесай

МОН предлага изпитите след 7 и 12 клас да се провеждат на различни дати

МОН предлага националното външно оценяване в 7 клас и държавните зрелостни изпити в 12 клас да бъдат на разнообразни дати, осведомиха от министерството.

Провеждането на двата изпита в разнообразни дни ще е облекчение и за учителите, които би трябвало да се оправят с по-сложната организация за матурите, които са на модули.

Предложените дати за изпитите от националните външни оценения са оптимално късни, с цел да се усвои повече образователен материал, както упорстват и родители, и учители. В същото време е очакван рационален период за инспекция и оценяване на изпитните работи и за умерено привършване на учебните действия.

По-късната дата за изпита по български език и литература от националното външно оценяване за седмокласниците дава опция за осъществяване и на държавните изпити за степен на професионална подготовка в същия ден.

МОН предлага и план на график за образователното време и за ваканциите през образователната 2017-2018 година, в който се планува почивки за учениците в съвсем всеки месец - ваканциите са обичайните, само че са малко по-дълги от ваканциите през предходната образователна година. Според МОН това е метод учениците до 11 клас да бъдат арестувани по-дълго в учебно заведение, като ще приключат образователните си занятия с една седмица по-късно. Промяната не усилва броя на образователните им дни и часове, а е резултат от по-дългите почивки през годината.

Проектите са оповестени на интернет страницата на МОН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР