МОН издаде нова заповед във връзка с болните от Covid-19

...
МОН издаде нова заповед във връзка с болните от Covid-19
Коментари Харесай

Министерството на образованието издаде нова заповед, свързана с Covid-19

МОН издаде нова заповед по отношение на болните от Covid-19 възпитаници и учители. Тя е издадена на 16 октомври от заместник-министър Емилия Лазарова. Документът е адресиран до шефовете на учебни заведения, детски градини и университети и началниците на районните инспекторати по образованието.

Заповедта гласи:

При вписване на доказан случай на Ковид-19 и неговите близки контактни лица към сегашния миг се ползват наредбите на член 61 от Закона за здравето. Всеки болен от Ковид-19 се слага под наложителна изолираност за интервал от 7 дни с наставление, издадено от шефа или от акредитиран от него заместник-директор на съответната районна здравна ревизия.

Неговите близки контактни лица, в това число съученици и преподаватели, се слагат под наложителна карантина за интервал от 5 дни от датата на последния контакт с болен от Ковид-19, още веднъж с наставление, издадено от съответната районна здравна ревизия.

При завишаване на броя на заболелите, респективно карантинираните лица в учебни заведения в обещано обитаемо място, по преценка на шефовете на учебните заведения просветителният развой може да се провежда по метод, който да лимитира взаимоотношението сред обособените паралелки за понижаване на опцията за предаване на инфекции. Например:

- друго начало на образователните занятия и на друг график за междучасията

- осъществяване на повече занятия на открито, когато е допустимо

- ограничение на използването на кабинети от разнообразни класове/паралелки, хранене по график и други

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР