Момичето страда от детска церебрална парализаМомиче, което не може да

...
Момичето страда от детска церебрална парализаМомиче, което не може да
Коментари Харесай

Как Теди, която не може да ходи, покори връх Ботев

Момичето страда от детска церебрална парализа

Момиче, което не може да върви, съумя да покори връх Ботев. Това се случи с помощта на по-големия й брат - Румениге от Златица. Той я пренесе на гърба си, споделя Нова тв.

Teди страда от детска церебрална парализа и не може да върви сама. Нейният батко дружно с планински спасители от четири отряда провеждат акция по изкачването на връх Ботев и я кръщават задача " Щастие ". Изкачването до подножието на върха е със профилирана високопроходима техника, а по-късно Румениге качва Теди на гърба си.

Румениге е на 25 години, работи в магазин и редом приключва висшето си обучение – приложна геофизика в Минно-геоложкия университет. Участва в планински маратони и фантазията му е да стане планински лидер.

" Искам да се занимавам с действия, свързани с планината, в помощ на хора като сестра ми,да виждат и те хубостта на планината. Искам да изкарам и курс за планински лидер ", сподели Румениге.

Теди обича футбола и доста би желала някой ден и тя да играе с батко си, с цел да стане това, фамилията има потребност от средства за рехабилитация. Един курс от процедурата струва 4410 лева, а Теди получава от страната инвалидна пенсия от 234 лева Семейството живее в град Златица. Майка й е нейн помощник, за което получава 400 лева, а татко й работи като водач на градския превоз в София.

Ако желаете да помогнете на Теди, може да внесете пари по банкова сметка: 

IBAN: BG94FINV91501016394407

BIC: FINVBGSF

Теодора Тодорова Юрукова 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР