Момичетата са в еуфория, щастливи са. Всички трудни моменти са

...
Момичетата са в еуфория, щастливи са. Всички трудни моменти са
Коментари Харесай

Треньорът на Нургюл Салимова: Момичетата са в еуфория


Момичетата са в еуфория, щастливи са. Всички сложни моменти са забравени. Изпълнени са с наслада, с горделивост, с задоволство. И бързат да се приберат у дома, с цел да споделят всичко това онлайн. “

Това сподели за Euronews Bulgaria Живко Жеков, треньорът на Нургюл Салимова, след грандиозния триумф на женския ни народен тим по шахмат – първо място на Европейското състезание в Будва.

„ Отборно се играе доста по-различно, в сравнение с самостоятелно. Трябва изцяло да пренебрегнеш егото си и устрема за чисто самостоятелен триумф. Често пъти се постанова да правиш не това, което ти се желае – в полза на тима. Тези състезатели, които не са взели участие в отборни срещи – да не приказваме на такова високо равнище – не знаят всичко за шахмата, бих споделил “, изясни той.

„ След като има триумф, елементарно се намират хора, които да кажат, че това е предстоящо. Но тъй като аз бях споделил, че имаме огромен късмет да станем първенци, мога умерено да кажа, че в действителност имах упования – в този състав и при конкуренцията, която се появи – че имаме действителен късмет да станем първи “, показа Жеков.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР