Момичетата от ПГ Констатин Фотинов в град Самоков се класираха

...
Момичетата от ПГ Констатин Фотинов в град Самоков се класираха
Коментари Харесай

Български тим се класира за финала на световното ученическо първенство по баскетбол в Белград

Момичетата от ПГ " Констатин Фотинов " в град Самоков се класираха за финала на международното ученическо състезание по баскетбол в Белград. Тимът на гимназията, който е формиран най-вече от състезателки на Рилски състезател, и е воден от треньорките на самоковки - Маргарита Маринкова и Вероника Джикова, излезе от най-тежката група на шампионата, в която записа победи над Чили с 60:38 и Нигерия с 55:41. Българките изгубиха от Турция с 59:64, само че се класираха първи в групата си.

На четвъртфинала девойките от Самоков победиха извънредно мощния тим на Франция, воден от друга именита българска треньорка Десислава Ангелова, с 55:44. По 15 точки вкараха Деница Манолова и Рания Абурая, а 13 добави Моника Борисова.

На полуфинала девойките се оправиха и със Словения с 64:46 след 19 точки и 11 битки на Деница Манолова и 16 точки, 7 битки и 7 асистенции на Моника Борисова.

При момчетата отборът на СУ " Васил Левски " (Пловдив) ще се бори за девето място в крайното класиране. Играчите, огромна част от които пазят и цветовете на Академик (Пловдив) и са водени от Йордан Иванов, приключиха трети в групата си след загуби от домакина Сърбия с 66:98 и от Гърция със 71:73. Вчера те разгромиха Непал с 82:28.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР