Момиченцето Никол, което бе зверски пребито от акушерката Емилия Ковачева,

...
Момиченцето Никол, което бе зверски пребито от акушерката Емилия Ковачева,
Коментари Харесай

Битата от акушерка Никол е с епилепсия

Момиченцето Никол, което бе свиреп пребито от акушерката Емилия Ковачева, е отключило епилепсия поради контузиите от 2015 година Това описаха родителите на Никол - Румен и Станислава Димитрови, които се молят детето им да се оправи.

Те дойдоха в Софийския градски съд на съвещание, на което Ковачева изиска мярката й домакински арест да бъде сменена с по-лека.

Един от претекстовете на акушерката бе, че тя имала болести на щитовидната жлеза, развила и психическа меланхолия. Освен това, фамилията й нямало приходи, защото родителите й били с ниски пенсии.
Съдът обаче не се трогна и отхвърли да промени домашния й арест. Магистратите показаха, че Ковачева е наказана на първа инстанция на 18 години затвор за тежко съзнателно закононарушение, каквото е опитът за ликвидиране на Никол.

Акушерката не е арестувана в ареста, точно поради това да поставя грижи за здравето си, сподели арбитър Владимир Астарджиев.

Мотивите към 18-годишната присъда на Ковачева ще бъдат подготвени до дни, което ще отпуши опцията делото да иде на втора инстанция.

По време съвещанието стана ясно, че акушерката се е оттървала от 2 парцела на свое име, откакто получила обвиняване от прокуратурата. Единият бил апартамент в София. С този ход най-вероятно тя желае да се измъкне, с цел да не заплати обезщетение на родителите. Магистратите на първа инстанция я осъдиха на 400 хиляди лева обезщетение.

" Няма значение дали Ковачева е под домакински арест или на море. За нас е значимо делото да завърши с влезнала в действие присъда и тя да отиде в сливенския затвор ", сподели бащата на Никол.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР