Момиченце, родено със сърце извън тялото, беше спасено от италиански

...
Момиченце, родено със сърце извън тялото, беше спасено от италиански
Коментари Харесай

Бебе, родено със сърце извън тялото, беше спасено от хирурзи в Италия

Момиченце, родено със сърце отвън тялото, беше избавено от италиански хирурзи в Торино, написа в. "Република ".

В интервенцията са взели участие пет екипа от общо 40 медици, съобщи Българска телеграфна агенция.

Родителите на детето са италиано-индийска двойка. Те са знаели авансово, че с носеното от майката бебе нещо не е наред и са проучили, че в болничното заведение "Санта Ана " в Торино работят едни от дребното експерти в света, които биха могли да го спасят. За тежкото положение на момиченцето се схванало от последната ехография. Тогава станало ясно, че то страда от доста необичаен синдром, засягащ по-малко от един на милион малчугани. При този синдром бебето се развива в майчината вътрешност без гръдна кост. Ето за какво при момиченцето сърцето и част от черния дроб се развили отвън тялото.

Лекарите назовават този синдром Ectopia Cordis.

Лекари от Русе избавиха 15-годишно момиче след 76 дни в кома

По време на етапа на диагностициране на положението на бебето, лекарите са открили, че то има и огромно образувание в гърлото, което запушвало дихателните му пътища. Ето за какво в 38-ата седмица от бременността лекарите почнали изродяване на момиченцето с цезарово сечение, което протекло на няколко стадия. Първо, когато се посочила главата на бебето, хирурзите отстранили образуванието в гърлото, като през това време бебето продължавало да получава О2 от плацентата. После лекарите интубирали бебето и едвам тогава го извадили напълно от утробата. След това хирурзите се заели със сърцето и черния дроб, които били отвън тялото, като зашили кожата, с цел да могат органите да останат вътре.

Операцията била осъществена преди седмица и от този момент момиченцето е в интензивно поделение. Едва когато то стартира да наддава на тегло, ще бъде оперирано още веднъж за реорганизация на гръдната кост и затвяране изцяло на гръдния панер.

В комплицираната намеса са взели участие и медици от други клиники в Торино, измежду които и пластични хирурзи.

Сложната интервенция е осъществена когато Торино е тежко обиден от пандемията от Ковид-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР