Момиченце на 5 годинки, което е било отвлечено и изнасилено

...
Момиченце на 5 годинки, което е било отвлечено и изнасилено
Коментари Харесай

В Сирия: Убиха момиченце на 5 г. заради чест

Момиченце на 5 годинки, което е било отвлечено и изнасилено от чужд, било убито от фамилията си в така наречен „ ликвидиране на достойнството “, оповестява английското издание.

Предполага се, че родителите на дребното момиче с

умъртвили щерка си „ невъзмутимо “, откакто тя била отвлечена и изнасилена

от неидентифициран мъж в региона Ал-Шаба в Сирия на 18 ноември.

Тялото на детето било открито в резервоар за отпадък в град Манбидж, в северната част на Сирия, на 27 януари, след което е изпратено в болница Ал Фурат в града, който се намира източно от Алепо.

Сирийската обсерватория за правата на индивида съобщи, че управляващите са арестували няколко членове на фамилията на момиченцето. Родителите отхвърлят да са умъртвили щерка си и следствието продължава.

Детето е било отвлечено от мъж на мотоциклет ,

откакто напуснала дома си, с цел да се срещне с татко си в локалните маслинови градини. След търсене момичето е намерено край път сред селата Дейр Джамил и Кафр Наха. Все още не е обявено по кое време е била убита.

Сега от Сирийската обсерватория за правата на индивида приканват управляващите да подсигуряват, че убийците на детето ще бъдат съдени, на фона на вълна от така наречен „ убийства на достойнството “, която залива Сирия.

През юли предходната година

младо момиче на име Ейда беше завлечено в изоставена къща и разстреляно от родственици и съседи

в „ ликвидиране на достойнството “, откакто се пробвало да избяга с мъжът, който обича и отказвала да се омъжи за братовчед си.

Само няколко дни, откакто видео с убийството на Ейда се появи в обществените мрежи, 16 годишно момиче беше удушено от татко ѝ в друго „ ликвидиране на достойнството “, откакто била изнасилена от родственик.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР