Момиче с епилепсия, което носеле в чантата си лекарство за

...
Момиче с епилепсия, което носеле в чантата си лекарство за
Коментари Харесай

Престараване: Полицаи задържали момиче с епилепсия, лекарството й било наркотик - 112

Момиче с епилепсия, което носеле в чантата си лекарство за своята болест, е арестувано от служители на реда в София за владеене на опиати. 

19-годишното момиче било спряно за инспекция от униформени дружно с приятеля си на столичния бул. " Александър Стамболийски " на 13 януари късно вечерта, описа Нова тв. По думите на младата жена откакто претърсили чантата й, служителите на реда разкрили в нея ривотрил. Въпреки медицинския документ, който им показала, служителите на реда я задържали.

“Обясних им няколко пъти, че ми е публикуван от персоналния доктор. Те не го одобриха и го хвърлиха на капака на автомобила ”, сподели още момичето.

Майка й Павлина Евтимова - Атанасова, изясни, че документът, който служителите на реда откриват в чантата на щерка й,, е за друго лекарство. “Тя пие оригинала, а на нея й е изписан заместил, който се предлага на нашия пазар ”, посочи дамата. Тя добави още, че щерка й носи със себе си както записка от персоналния доктор, по този начин и гривна за епилепсия.

“Тя е носила документ, който удостоверява лекуването й. На бележката написа, че й е предписано лекарството “Клонарекс ”. Тези две медикаменти с идентични ”, изясни юристът на фамилията. 

Лекарството “Ривотрил ” е закупено от Германия, изясни майката на момичето, като добави, че щерка й употребява него, тъй като “Клонарекс ” не въздейства добре на лекуването й. 

Клоназепам, дейното вещество на Ривотрил, принадлежи към групата на бензодиазепините и има изразени качества за преодоляване на гърчове. Действието на Ривотрил се демонстрира след 30 до 60 минути. Ривотрил се ползва за лекуване на избрани форми на епилепсия, написа в листовката на препарата. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР