Моментите, в които имаме най-голям шанс да опознаем себе си

...
Моментите, в които имаме най-голям шанс да опознаем себе си
Коментари Харесай

Успехът е извън зоната ни на комфорт

Моментите, в които имаме максимален късмет да опознаем себе си и да реализираме незадоволство, настъпват тогава, когато излизаме от зоната си на комфорт. Необходимо е да изпитаме възприятие на надълбоко стеснение, незадоволеност, неодобрение, с цел да бъдем подтикнати да променим нещо. Точно тогава, получили подтик от своето незадоволство, излизаме от утъпкания си път и започваме да търсим други способи да създадем нещо или да намерим по-правилни отговори.

Ето за какво правата линия на триумфа, спокойният и дълъг път не всеки път е нещо позитивно.

Кривините по пътя, трудностите са това, което ни учи, което ни окрилява, което ни прави по-смели, което ни въодушевява да променим живота си и да преодолеем страха от това.

Когато вършат равносметка на живота си, доста хора споделят, че в случай че са имали повече храброст, са щели да трансформират доста неща в живота си. Само че те не са имали храброст, тъй като животът им е бил задоволително добър, с цел да продължат да го живеят по този метод, даже с известна доза незадоволеност.

Когато се усещаме същински нещастни и несигурни, тогава хората стартират да търсят други пътища, по които да вървят. Склонни са да подхващат огромни и решителни стъпки като промяна на работата, бракоразвод, тръгване в друга страна – все решения, които другояче евентуално не биха взели.

Затова не се опасявайте от криволичещите пътеки, а от вършиме монотонно пътища, които ни вкарват в рутината на еднообразието и ни оставят със заблудата, че сме щастливи.

Осмелете се да бъдете смяната.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР