Моменти на отчаяние – не само да се молиш детето

...
Моменти на отчаяние – не само да се молиш детето
Коментари Харесай

Деца пристигат със счупени черепи в болниците в Газа, черно мастило показва отчаянието на родителите

Моменти на обезсърчение – освен да се молиш детето ти да остане живо, само че и да търсиш способи по какъв начин да разпознаеш тялото му измежду други тела.

Кадри демонстрират три дребни деца, които лежат върху железен медицински поднос в зала, която най-вероятно е морга в болница в Газа. Единият от крачолите на панталоните им е издигнат нагоре, с цел да се види надпис - изписан с черно мастило върху кожата им. Оказва се, че родителите им са изписали имената на децата си върху дребните им телца – върху краката и корема, разяснява Си Ен Ен.

Кадър: CNN

Броят на жертвите в Газа доближи 4651, а на ранените 14 245, заяви палестинското здравно министерство

„ Родителите са обезпокоени, че всичко може да се случи и никой няма да може да разпознава децата им. Това значи, че те се усещат като цели във всеки миг и знаят, че могат да бъдат ранени или убити “, разяснява пред изданието доктор Абдул Рахман Ал Масри, началник на незабавното поделение на болничното заведение „ Ал Акса Мартирс “.

Черното мастило е знак за страха и отчаянието, изпитвани от родителите в гъсто популации анклав, до момента в който Израел продължава да нанася безмилостни въздушни удари като възмездие за офанзивите на „ Хамас “ от 7 октомври.

Повече от 200 умряли за нощ

Ръководител на помещение в болница, в което се измиват трупове, разказва неделята като „ извънредно тежък ден “ - умрелите през нощта са били повече от 200.

Кадър: CNN

„ Това, което забелязахме през днешния ден, е, че доста родители изписват имената на децата си върху краката им, с цел да могат телата им да бъдат разпознати след въздушни удари. Това е нов феномен в Газа “, споделя доктор Ал Масри.

„ Много от децата са изчезнали, доста от тях стигат до тази зала със счупени черепи - и е невероятно да бъдат разпознати “, добавя още той.

През последните две седмици стотици деца са извадени от останките на здания, станали обект на въздушни удари. Нараняванията им не разрешават околните им да ги разпознаят.

Снимка: Ройтерс

Лекари описват, че нямат съществени медикаменти, има заплаха и електричеството да спре

Ранените остават пред вратите на операционните - един върху различен

Междувременно медикаментите, водата и електричеството в болничното заведение свървшват, до момента в който стотици ранени палестинци не престават да търсят лекуване, разясняват лекари и здравни служащи в Газа.

Повече от 300 души са потърсили помощ в болничното заведение „ Ал Акса Мартирс “ след бомбардировките на Израел в нощта на събота против неделя. Според шефа на лечебното заведение обстановката е „ пагубна “.

„ Ранените остават пред вратите на операционните зали - един върху различен. Всеки чака своя ред, с цел да бъде опериран “, споделя доктор Абу Захер.

Според палестинското министерство на опазването на здравето в Газа, където половината от 2,2-милионното население са деца, броят на починалите в Газа след ответните удари на Израел са 4650, ранените са над 14 245 ранени.

Оттогава лечебните заведения са изправени пред големи провокации - от грижата за големия брой ранени до достъпа до животоспасяващи медицински консумативи, до момента в който бомбите не престават да падат, а горивото в генераторите се изчерпва.

Камионите с първа помощ бяха позволени в Газа от Египет през уикенда,, съгласно филантропични групи обаче доставките изобщо не са задоволителни.

Разрушения в Газа Снимка: Ройтерс

В неделя организацията на Организация на обединените нации, подпомагаща палестинските бежанци, предизвести, че запасите ѝ от гориво ще се изчерпят след три дни.

Във видео, оповестено от следеното от „ Хамас “ Министерство на здравеопазването в неделя, доктор Фуад ал-Булбул, шеф на неонатологичното поделение в болница Ал-Шифа в Газа, предизвести, че множеството от бебетата под негови грижи ще загинат, в случай че горивото свърши.

„ Ако електричеството бъде спряно, ще има пагубни събития в този блок. Повечето от бебетата, зависещи от вентилатори, ще умрат, тъй като можем да спасим единствено едно-две бебета, ме всички “, разяснява Ал-Булбул.

В отделението му има 45 кувьоза. Там се грижат най-вече за прибързано родени бебета вследствие на високорискова бременност.

Някои от терористите нямат пушки, употребяват брадви и чукове, споделя оживелия като по знамение охранител Рами Голд

 

До неделя в болничното заведение му са свършили сърфактантът и кофеиновият цитрат, които постоянно се употребяват за облекчение на проблеми с дишането при недоносени бебета.

Повечето бебета са сериозно заболели, медицинският екип е работил 18 следващи дни.

Израел неведнъж предизвестява жителите да изтеглят северната част на Газа преди предстоящото сухопътно навлизане на израелската войска.

Палестинският „ Червен полумесец “ съобщи, че израелските военни са издали три заповеди за евакуация в петък за болничното заведение Ал Кудс, която лекува повече от 400 пациенти и дава заслон на към 12 000 разселени цивилни.

„ Няма по какъв начин да ги евакуираме безвредно. Повечето от пациентите са с сериозни пострадвания “, разяснява представителят на „ Червен полумесец “ Небал Фарсакх пред Си Ен Ен.

По думите му 24 лечебни заведения са под опасността „ да бъдат бомбардирани всеки миг заради израелските заповеди за евакуация “.

От администрацията на болничното заведение „ Ал Кудс “ също оповестяват, че израелската войска неведнъж се е свързвала с тях с искане за незабавна евакуация на болничното заведение в подготовка за нощна въздушна офанзива.

От израелската войска показват, че са поискали жителите в северната част на линията Газа да се изтеглят, „ с цел да смекчат вредите измежду цивилните “.

„ Хамас “ съзнателно се разполага в зоните с цивилни. Така употребяват жителите на Ивицата Газа като живи щитове “, споделят още от отбранителните сили на Израел.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР