Моментът, когато враждуващите страни в Украйна просто ще изчерпят военната

...
Моментът, когато враждуващите страни в Украйна просто ще изчерпят военната
Коментари Харесай

Експерт прогнозира хода на войната и критичния момент за двете сили

Моментът, когато враждуващите страни в Украйна просто ще изчерпят военната си техника, в някои връзки не е надалеч, изключително в случай че става въпрос за танкове и други наземни транспортни средства, разяснява в „ Мидиъм” военният анализатор Жолт Лазар.

Той употребява тестваните данни за загубите на съветската и украинската армии, събирани и верифицирани от холандския портал „ Орикс”, както и информацията за двете военни сили отпреди началото на войната.

Загубата на към 50% от военното съоръжение към този момент може да бъде съдбовна, акцентира Лазар. Ако актуалните трендове се запазят това ще се случи в края на лятото или началото на есента.

Това важи изключително за украинската войска, където загубите на тежко въоръжение, като да вземем за пример танкове и самолети имат сериозно значение, макар военната помощ оказвана от Запада.

Съединени американски щати се пробват да не предизвикат Русия и дават на Украйна главно оръжия, които не могат да бъдат употребявани за широкомащабни офанзивни дейности. Изключение вършат артилерийските системи, като HIMARS, само че броят на доставените такива е доста дребен - едвам 16 и също така те не са съоръжени с далекобойни ракети, чиито обсег може да надвишава 300 км.

Следователно, евентуално новата съществена цел на Русия сега е да „ обезкърви” украинската войска до степен, в която тя няма да има задоволително военно съоръжение, с цел да продължи войната, показва Лазар.

От своя страна съветските войски разполагат с доста по-големи ресурси от военна техника и боеприпаси, като могат да употребяват даже останалите от Съюз на съветските социалистически републики наличия. Те към този момент вършат това, като изпратиха на южния фронт остарели танкове Т-62 - платформа от шейсетте години на предишния век.

Настоящата съветска тактика, счита Лазар, за разлика от огромните упоритости в първата фаза от нашествието, въобще не е нереалистична, защото Украйна има доста по-малки военни запаси.

Проблемът за Русия е, че поради глобите на Запада, нейната промишленост не може да заменя техниката, изгубена на бойното поле или това става доста постепенно. Ето за какво тази тактичност основава риск и за съветската войска.

До през вчерашния ден потвърдените загуби на бойна техника са 1 476 единици за Украйна и 5 139 единици за Русия или в съответствие 1 към 3,48. Тези цифри не дават цялостната картина. Тоест и украинските, и съветските загуби сигурно са по-големи. А част от загубите и на двете страни не могат да бъдат без значение тествани и верифицирани. Както Русия, по този начин и Украйна не оповестяват цялостни данни за своите армии и преувеличават вредите, нанесени на съперника. Тоест публично изнасяната от Киев и Москва информация е на процедура неизползваема.

Многократно по-големите загуби на съветските въоръжени сили се дължат главно на тактическото развиване на военните дейности. В множеството случаи Русия нападна, а Украйна се отбранява, което усилва съветските и лимитира украинските загуби на бойното поле.

Лазар отбелязва, че спрямо първичните догатки, че Русия ще окупира Украйна до дни, фактът, че украинските сили към момента се съпротивляват, към този момент е огромно достижение. С това завършва и легендата за непобедимата съветска мощ. Поне към този момент.

Все още е мъчно да се каже кой ще победи, а и зависи по какъв начин тъкмо дефинираме успеха, осведоми " Вести ". Но две неща са сигурни - за триумф Украйна разчита на западната военна помощ, до момента в който Русия е лимитирана от личната ѝ дарба да размени изгубеното съоръжение и от темпото на произвеждане на военна техника.

Според Лазар съглашение за преустановяване на огъня, което ще трансформира военния спор в подобен с ниска активност, е евентуално преди зимата, защото тогава и двете воюващи страни няма да имат нужното количество военна техника за огромни офанзиви.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР