Моментът е много преломен. Ние не сме толкова хора, които

...
Моментът е много преломен. Ние не сме толкова хора, които
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Българското гражданство е било сфера на тежки корупционни практики

„ Моментът е доста повратен. Ние не сме толкоз хора, които правят проверка, а хора, които се надявам, че могат да дадат опция по какъв начин по-добре да се случват процесите по ръководство на страната “. Това сподели пред БНР заместник-министърът на правораздаването Иван Демерджиев.

Според Демерджиев работата на служебния кабинет е доста смислена, тъй като „ дава разлика сред модела до през вчерашния ден и това, което може да имаме на следващия ден като модел на ръководство “. „ Не се схващам като инспектор, а като човек, който се пробва да даде нов модел и мисля, че доста хора в това държавно управление по този начин се възприемат, а не като проверяващи активността на предшествениците си “, акцентира Демерджиев и добави: „ Моята задача ще бъде изпълнена, в случай че съм съумял да дам опция в нашата сфера. Ако съм съумял да дам вяра, че нещата могат да се случват по-прозрачно, по-правилно, без корупционни практики “.
 ГЕРБ одобри концепция на Движение за права и свободи: Чужденци ще получават поданство против 1 млн. лв. инвестиция в българско сдружение ГЕРБ одобри концепция на Движение за права и свободи: Чужденци ще получават поданство против 1 млн. лв. инвестиция в българско сдружение
Чужденци ще получават право да получават българско поданство по натурализация, в случай че са създали краткотрайни вложения в страната,...

Доклад на Инспектората към правосъдното министерство за Агенцията по вписванията е бил подготвен още към края на май, посочи Иван Демерджиев и добави, че освобождението на Габриела Козарева няма връзка с последните дейности на Агенцията и отводите за вписвания.

„ Когато започнаха отводи за вписвания, обърнах внимание на госпожа Козарева тогава, както и на господин Чакъров, който дава отговор за длъжностните лица по вписванията, че тази процедура, която се образува, е странна и че има сигнали за влияние върху длъжностни лица “, разясни Демерджиев.

„ Подобен метод на напън във връзка с длъжностни лица няма да бъде толериран. Имаше данни за подобен. Проверката продължава. Има обнадеждаващи резултати, значително има изясненост какво се е случило, кой е бил основателят и по какъв начин се е случило “, сподели зам.-министърът.

„ Не виждам предпочитание да се търси наказателна отговорност. По-скоро се остава с убеждението, че тя се търси изборно - по избрани тематики и против избран кръг хора, а не обективно и против всички, които заслужават вниманието на прокуратурата “, разяснява още заместник-министърът на правораздаването.
 Замитат ли под килима ръководещите абсурда с българските паспорти " Замитат ли под килима " ръководещите абсурда с българските паспорти
" Работата на анкетната комисия за казуса с придобиването на българските паспорти стартира в скандална и напрегната конюнктура и видите...

По думите му не е основан механизъм за съответно образование на длъжностните лица по регистрация. „ И надлежно няма основан механизъм да се търси отговорност от длъжностните лица, когато те на процедура нарушават закона при регистриране или отвод да впишат избрани условия “, уточни той.

При така наречен капиталово поданство има доста подозрения, че нещата не се случват постоянно, акцентира Иван Демерджиев в изявлението за националното радио.

„ Въпросът не е толкоз в това, че има капиталово поданство. Въпросът е по какъв начин се получава “, продължи той и добави, че има още две институции отвън Министерството на правораздаването, където през годините са установени проблеми, свързани с българското поданство. Едната е Българската организация за вложения, която е към Министерството на стопанската система.

„ Имаме съображение да се съмняваме, че този развой не е протичал доста чисто, в случай че мога да се изразя по-деликатно “, уточни зам.-министърът. Втората институция е Държавната организация за българите в чужбина.
 Над 115 000 души с подправени български документи, абсурдът стигна и до Франция Над 115 000 души с подправени български документи, абсурдът стигна и до Франция
Един от най-авторитетните европейски вестници, френският ежедневник Le Monde разгласява обширна публикация за трафика с български паспорти...

„ Явно българското поданство е било сфера на корупционни практики, освен това на тежки корупционни практики “, разяснява Иван Демерджиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР